|   | 
  • 42 gün sonra sokağa çıktılar


     42 gün sonra sokağa çıktılar
    Koronavirüs salgını kapsamında alınan önlemler nedeniyle sokağa çıkmaları kısıtlanan 15 - 20 yaş grubu gençler 42 gün sonra dışarı çıktı. Esenyurt'ta gençler alışveriş merkezine akın etti.

    Koronavirüsle mücadele kapsamında 20 yaş altına uygulanan sokağa çıkma yasağı kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 3 Nisan'da açıklanmış ve 4 Nisan itibariyle uygulanmaya başlamıştı. Çarşamba günü 0-14 yaş gurubunun sokağa çıkmasının ardından izin sırası 15- 20 yaş grubuna geldi. Gençler, saat 11.00 ve 15.00 arasında yürüme mesafesiyle sınırlı olmak üzere, sosyal mesafeye uyarak ve maske takmak şartıyla sokaklara ve caddelere çıktı. İzinin ardından gençler soluğu İstanbul'un en hareketli caddelerinden olan İstiklal Caddesi'nde aldı.  Kimi gençler caddede yürüyüş yaparken kimisi ise müzik dinlemeyi tercih etti. Caddeye gelen gençlerin çoğunun maske taktığı ve sosyal mesafe kuralına uyduğu görüldü.

    EN ÇOKTA SOKAKLARI ÖZLEMİŞİZ

    Sokakları özlediğini belirten bir genç, "Özlemiştik birbirimizi. Hemen hemen 2 aydır evdeyiz, görüşemiyorduk, hazır 4 saatimiz varken attık kendimizi dışarı, buluştuk.  En çokta sokakları özlemişiz" dedi.

    AVM'YE AKIN ETTİLER

    Koronavirüs salgını kapsamında alınan önlemler nedeniyle sokağa çıkmaları kısıtlanan 15 - 20 yaş grubu gençler 42 gün sonra dışarı çıktı. Esenyurt'ta gençler alışveriş merkezine akın etti. AVM önünde kuyruk oluşturan gençler havadan da görüntülendi. Gençler AVM'de mağazalara girdi. Kıyafet alan gençler 4 saatin yetersiz olduğunu söyledi. Gençlerden biri evde çok sıkıldığını belirtirken dışarı çıktığı için çok mutlu olduğunu ifade etti. 

    KADIKÖY'DE SOKAĞA ÇIKAN 15-20 YAŞ ARASI GENÇLER YOĞUNLUK OLUŞTURDU

    Koronavirüsle mücadele kapsamında evden çıkamayan 15-20 yaş grubu bugün saat 11.00 itibariyle dışarıya çıktı. Gençler, Bağdat Caddesi ve Caddebostan Sahili'nde yoğunluk oluşturdu.

    Koronavirüs salgını nedeniyle uzun süre evde kalan 15-20 yaş grubu gençler, bugün saat 11.00 ile 15.00 arasında dışarı çıktı. Bağdat Caddesi ve Caddebostan Sahili'ne akın eden gençler yoğunluk oluşturdu. Sahil şeridine girmek isteyen gençler ve ailelerine izin verilmedi. Kimi gençler maske takarak önlem aldı kimileri ise bu kurala uymadı. Öte yandan polis ekipleri, sahilde ve Bağdat Caddesi'nde Koronavirüs önlemlerine ilişkin denetim yaptı. Ekipler sokaktakileri, sosyal mesafe kurallara uymaları konusunda uyardı. Dışarıda bulunan vatandaşlar da kurallara uymayan gençleri ikaz ettiklerini söyledi. 

    "ARTIK ÇOK SIKILDIK KARANTİNADA"

    Uzun süre sonra dışarı çıkan bir genç, "2 aydır evdeyim. Ben hiç çıkmadım. Kurallara uydum, maskemizi takıyoruz. Yürüyeceğiz. Arkadaşlarımızlayız. Evdeyken dizi izledik, başka yapılacak bir şey yok çünkü." dedi.

    Dışarıda dolaşan bir başka genç ise, "Çok güzel bir hava var. Çok sıcak. Bir de artık çok sıkıldık karantinada. Bu iyi oldu yani. Dışarı özlemi çok vardı. Evde online derslere giriyordum. Ayrıca çok fazla projelerim var onları hallediyordum." dedi. 

    BAKIRKÖY MEYDANI'NA ÇIKAN GENÇLER YOĞUNLUK OLUŞTURDU

    Koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkmaları kısıtlanan 15-20 yaş aralığındaki gençler 42 gün sonra  dışarı çıktı. Bakırköy Cumhuriyet Meydanı’na akın eden gençler güneşli havanın hem tadını çıkardı hem de arkadaşlarıyla hasret giderdi.

    Salgın tedbirleri kapsamında 42 günden beri sokağa çıkamayan 15-20 yaş grubu gençler belirlenen saatler arasında dışarı çıktı. Bakırköy Cumhuriyet Meydanı’na akın eden gençler burada alışveriş merkezlerine giderken, bazıları da arkadaşlarıyla caddede gezdi.  Kısıtlamanın ardından uzun süre sonra sokağa çıkan bi çok gencin sosyal mesafe kuralına uymadıkları ve maskesiz oldukları görüldü. Parkta bulunan zabıta ekipleri de sık sık yaptıkları anonslarla uyarıda bulundu.


    "ARKADAŞLARIMIZLA YENİDEN SOHBET ETTİK"

    Aylar sonra dışarı çıkmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Doruk Demir, "Güzel bir duydu. Uzun zaman sonra dışarı çıktım. Eğlenceli" dedi. Mustafa Demir ise arkadaşlarıyla yeniden sohbet etmenin tadını çıkardığını ifade ederek, "Özlemişim dışarıyı oksijen var. İnsanları görmek arkadaşlarımı görmek beni ayrı mutlu etti. 4 saat dışarıda kalabiliyoruz ama önlemler kapsamında olduğu için anlayabiliyorum bunu."


    "GÖKYÜZÜNE BAKIP YERİ ÖPESİM VAR"

    Çok heyecanlı olduğunu ifade eden Mehmet Kızık ise, "Gökyüzüne bakıp yeri öpesim var. İnşallah kısa sürede bu virüs biter ve normal hayatımız geri döneriz" diyerek duygularını dile getirdi.  İnsanların sosyal mesafe kuralını hiçe saydığını ifaden Vahap Kızık ise, "3 aydır evdeyim ilk defa adımımı bugün dışarı atıyorum. İnsan olduğumu anladım aldığımız nefese şükür edebiliyorsunuz. Ben de dışarı çıkıyorum elimden gelen önlemi alıyorum. Ama millet arkadaş çevresiyle yan yana kol kola. Anladığım kadarıyla insanların çabası bu virüs bitmesin daha da yayılsın" dedi

    SOKAĞA ÇIKAN GENÇLER DANS ETTİ

    İzmit’te, koronavirüsle mücadele kapsamında getirilen kısıtlama nedeniyle günlerdir evde olan 15- 20 yaşlarındaki gençler, bugün 4 saatlik izinde güneşli havanın keyfini çıkardı. Patenle kayan gençler, müzik eşliğinde de dans etti.

    Koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması getirilen 15 ile 20 yaş arasındaki gençler, bugün 4 saat için verilen izinde cadde ve sokaklara akın etti. Bazı gençler, bisiklet kullanırken, bazıları da kaykay ve paten ile kayarak, güneşli havanın keyfini çıkardı. İzmit Kent Meydanı'nda buluşan gençler, müzik eşliğinde dans etti. Çevredekiler ise gençleri ilgiyle izledi.

    Günlerdir evde zaman geçirdiklerini söyleyen Atacan Keskin, "Evde çok canımız sıkıldı. Zaman zaman ders çalıştık, kitap okuduk ya da bilgisayarda oyunlar oynayarak vakit geçirmeye çalıştık. Bugün verilen izinle güneşli havada paten yapmaya geldik. Cep telefonumuzdan müzik açıp zaman zaman da dans ederek eğlendik" dedi.

    'YÜRÜMEYİ UNUTMUŞUZ'

    Ahmet Sevim ise "Bizim gibi gençlerin evde vakit geçirmesi kolay olmadı. Evde oturmaktan neredeyse yürümeyi unutmuşuz. Bugün arkadaşlarımızla sözleşip buluştuk. Hep birlikte gezip zaman geçireceğiz" diye konuştu.

    DATÇA'DA GENÇLER SOKAĞA AKIN ETTİ

    Muğla'nın Datça ilçesinde, koronavirüs salgını nedeniyle sokağa çıkmaları kısıtlanan 15- 20 yaş arası gençler, sosyal mesafe kuralına uymak ve maske takmak şartıyla günler sonra ilk defa dışarı çıktı.

    Koronavirüs salgını nedeniyle alınan önlemler kapsamında 4 Nisan günü sokağa çıkmaları kısıtlanan 15- 20 yaş arası gençler, 11.00-15.00 saatlerinde getirilen dört saatlik serbestlik ile sokağa çıkıp, açık havada dolaşarak hava aldı. Üçerli, beşerli küçük gruplar halinde deniz kenarında dolaşan gençler, 41 gün aradan sonra, sosyal medya yerine, bir araya gelerek sohbet etme olanağı buldu.

    Lise birinci sınıf öğrencisi 15 yaşındaki Hasan Kağan, sokağı özlediklerini belirtip, "41 gündür dışarı çıkmıyorum. Bugün ilk kez arkadaşlarımla buluşmak için dışarı çıktım. 4 saatlik izin kısa ama böyle uygun görülmüş. Son dakikasına kadar iznimi kullanacağım. Keşke denize girebilseydik. Ancak, 'Deniz izni 1 Haziran'da çıkacakmış' diye duyduk. Artık, 1 Haziran sonrasını bekleyeceğiz" dedi. 

    DİYARBAKIR'DA GENÇLER SOKAKLARA AKIN ETTİ

    İçişleri Bakanlığı'nca koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkmaları yasaklanan 15 ile 20 yaş arası gençler, 42 gün sonra bugün 4 saat için dışarı çıktı.

    İçişleri Bakanlığı'nca 4 Nisan günü yayımlanan genelgeyle koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında, 20 yaş ve altındakilere yönelik sokağa çıkma yasağı uygulandı. Koronavirüsle mücadelede normalleşme süreci kapsamında, 13 Mayıs'ta 0- 14 yaş grubundakilere izin verilmesinin ardından bugün de 15 ile 20 yaş arası gençler, 42 gün sonra bugün 4 saat için sokağa çıkabildi.

    Diyarbakır'da saatlerin 11.00'i göstermesiyle gençler, uzun süre sonra sokağa çıkmanın heyecanını yaşadı. 4 saat dışarı olmalarına imkan tanınan gençler, uzun süredir uğrayamadıkları yerleri ziyaret etti. Maske takıp, sosyal mesafe kuralına dikkat eden gençler, evde kaldıkları sürede dersle çalışıp, kitap okuduklarını aktardı.

    Polis ekipleri de kent genelinde 15 ile 20 yaş arası gençlerin sokağa çıkmasının ardından koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulama başlattı. Gençlerin sokak izni, saat 15.00'te sona erecek.

    İZMİRLİ GENÇLER GÜNLER SONRA DENİZ HAVASI ALDI

    İzmir'de, koronavirüs tedbirleri kapsamında getirilen sokağa çıkma kısıtlaması 4 saatliğine kaldırılan 15- 20 yaş grubundaki gençler, günler sonra Kordon'da arkadaşlarıyla buluştu.

    İzmir'de, sokağa çıkma kısıtlaması bulunan 15- 20 yaş arası gençler, 15.00'a kadar olan sokağa çıkma izninde, arkadaşlarıyla buluştu. Sıcak havanın tadını çıkaran gençler, banklarda oturarak arkadaşlarıyla birlikte sohbet etti. Sokağa çıktığı için çok mutlu olduğunu ve sanki ilk defa dışarı çıkıyormuş gibi bir his yaşadığını söyleyen Doğukan Cengiz (20), "Gerçekten şu an çok mutluyum. Bize bu imkanı veren bakanımıza çok teşekkür ediyoruz. Uzun zamandır göremediğim kız arkadaşımın yanına geldim. Şu an benden mutlusu yok" dedi. Oğuzhan Karaaslan (20) ise, "Yaklaşık bir buçuk aydır dışarıya çıkmıyoruz. Çok iyi geldi. Çok mutluyum. Bugün iznimizi yürüyüş yaparak değerlendireceğiz" diye konuştu. Yıldız Akmeşe (19) de, "Geziyoruz, şarkılar söylüyoruz. Şu an aşırı mutluyum" ifadelerini kullandı. Arkadaşlarına yaklaşık 2 ay sonra kavuştuğunu dile getiren Zerda Akmeşe (17) ise, şöyle konuştu:

    "Arkadaşlarımızla kavuştuğumuz için çok daha mutluyuz. Uzun zamandan beri görüşemiyorduk. Her yer kapalı ama çıkıp hava almak çok iyi geldi."

    Arkadaşlarıyla birlikte kordonda şarkı söyleyeceklerini dile getiren Yüsra Demirkaya (17) "İki ay sonra dışarı çıktım kendimi çok iyi hissediyorum. Kapının önüne bile çıkmıyorduk. Kordonda şarkılar söyleyeceğiz, sohbet edeceğiz, eğleneceğiz" dedi. İkra Karaca (18) ise, ilk defa dışarı çıkıyormuş gibi hissettiğini söyleyerek, "İlk defa sokağa çıkmış gibiyim. Çok mutluyum. Kendimize geldik" dedi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.