|   | 
  • Bisikletçiler Erciyes'e Hayran Kaldı


     Bisikletçiler Erciyes'e Hayran Kaldı

    Türkiye'nin ilk dağ bisikleti iniş müsabakalarının da aralarında bulunduğu Salcano Erciyes Bisiklet Günleri hafta sonu yapılacak. Yarışmalar için ilimize gelen bisikletçiler Türkiye'nin ilk ve tek downhill (iniş) parkurunda antrenman yapıyorlar. Parkura hayran kaldıklarını belirten bisikletçiler Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ettiler. 
    Profesyonel ve amatör düzeydeki bisiklet tutkunlarını Kayseri'de buluşturacak olan Salcano Erciyes Bisiklet Günleri hafta sonu yapılacak. Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Murat Cahid Cıngı, özellikle Alplerde bisiklet sporunun çok yaygın olduğunu, Erciyes'te de son yıllarda bu spora ağırlık verdiklerini söyledi. Türkiye'de dünya haritasına girecek ilk downhill parkurunu Erciyes'te yaptıklarını ifade eden Cıngı, "Bisikletçiler son bir haftadır parkurda hazırlanıyorlar. Bu parkurumuz Türkiye ve dünyada ses getirecek ve önemli bisikletçileri buraya çekecek bir parkur oldu" dedi.
    Erciyes bisiklet günleri kapsamında yaklaşık 800 bisikletçinin Kayseri'ye geleceğini dile getiren Cıngı, aileler ve yarış severlerle birlikte yaklaşık 5 bin kişinin Kayseri'ye geleceğini ifade ederek Kayserilileri bu heyecanlı yarışları izlemeye davet etti.
    "PAHA BİÇİLEMEZ BİR PARKUR"
    Yarışlar için İstanbul'dan gelen Sporcu Gündüz Hakan Savaşay da amatör ve profesyoneller için ayrı ayrı yapılan Türkiye'de ilk downhill parkurlarını kullandıklarını belirterek, "Avrupa standartlarında başarılı bir parkur olmuş. Belediye Başkanımız başta olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz. Türkiye'de böyle tesisin olması bizler için çok önemli. Çünkü bu sporun gelişmesi yapılacak alt yapı yatırımlarıyla mümkün. Türkiye ve Kayseri çok ciddi bir tesis kazanmış" diye konuştu.
    Yarışlar için hazırlanan diğer sporcular da Erciyes'teki parkurun sporcular için paha biçilemez bir parkur olduğunu belirterek, böyle yatırımların diğer illere de örnek olması temennisinde bulundular.
    Salcano Erciyes Bisiklet Günleri kapsamında 3 Eylül Cumartesi günü Türkiye Downhill Şampiyonası yapılacak. Bu şampiyonaya 80 civarında sporcu katılacak. 4 Eylül Pazar günü ise uzun ve kısa olmak üzere Forum Kayseri önünden başlayacak iki ayrı parkurda yol bisikleti yarışları yapılacak. Salcano Veloturk Gran Fonda uzun parkur 116 kilometre uzunluğunda olacak ve Erciyes'te tamamlanacak. 69 kilometrelik kısa parkur yarışması ise Tomarza'da sona erecek. Bu müsabakalara 436 bisikletçi kayıt yaptırdı. Pazar günü ayrıca Erciyes'teki 5 kilometrelik parkurda uluslararası dağ bisikleti yarışı yapılacak. Bu yarışa Amerika, İngiltere, Almanya, Hollanda gibi 7 ayrı ülkeden 200'ün üzerinde sporcu katılacak.



    Etiketler erciyes

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.