|   | 
  • Bugün 24 Kasım, öğretmenler işte bu şartlarda eğitim veriyor


     Bugün 24 Kasım, öğretmenler işte bu şartlarda eğitim veriyor
    Türkiye'de Öğretmenler Günü kutlanırken, Diyarbakır’da yapılan bir veli toplantısı, okulların içler acısı halini gün yüzüne çıkardı.

    Çocuklarının eğitim gördüğü okula giden veliler, sınıf ve ortak kullanım alanlarının perişan halini görünce isyan etti. ‘Çocuklar burada nasıl eğitim görüyor?’ diye soran velilere okul yönetimi, “Veliler olarak para toplayın. Yarıyıl tatilinde tadilat yapalım.” cevabını verdi. Bazı veliler, ‘okulun halini herkes görsün’ diyerek sınıf ve lavaboların fotoğraflarını sosyal medyadan paylaştı.

     

    Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesindeki ilk ve orta okulların hali velilerin tepkisine yol açtı. İki gün önce düzenlenen toplantıya katılan veliler, gördükleri manzara karşısında şok oldu. Okulun perişan haldeki sıra, masa, duvar ve çöp kutularının fotoğrafını çeken bazı veliler sosyal medya hesabından paylaştı. Veliler, “Çocuklarımızın eğitim aldığı sınıfın duvarları çökmüş. Sıralar ise karayolları yol haritasından farksız.” mesajıyla fotoğrafları paylaştı. Bir öğrenci velisi toplantı sırasında lavaboyu kullanmak istediğini ancak gördüğü manzara karşısında utandığını söyledi.

     

    “Bir eğitim yuvası bu kadar da kötü olmaz” diyen veli, okul yönetimine bunun nedenini sorduğunu kaydetti. Okul yönetiminin, “Velilerden para toplarsak yarıyıl tatilinde tadilat yapacağız.” yanıtını verdiğini anlattı.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.