|   | 
  • ÇAĞDAŞ VAİZDEN TEKNOLOJİK VAAZ


     ÇAĞDAŞ VAİZDEN TEKNOLOJİK VAAZ
    Kayseri'deki Hacı Kılıç Camii'nde vaazlarda cemaatin dikkatini çekerek, verilen bilgilerden daha çok faydalanmasını sağlamak için projeksiyonlu ve bilgisayarlı sistem kullanılıyor.


    Hacı Kılıç Camii'nde vaaz veren Kayseri Müftülüğü Şube Müdürü ve vaiz Şaban Çakır, vaazdaki amacın cemaate bir şeyler öğretmek olduğunu belirterek, ''Bilgileri cemaatimize en iyi şekilde nasıl öğretebiliriz diye düşündük ve teknolojinin imkanlarından yararlanarak projeksiyonu kurduk. Cemaat projeksiyon sayesinde hem işitsel olarak vaazı dinliyor hem de görsel olarak takip ediyor'' dedi.
    Klasik vaazlarda olduğu gibi vaiz olarak kendisinin kürsüye çıkıp vaaz etmediğini ifade eden Çakır, ''Mihraba geçtim, birer masa ve sandalye koyduk. Sorulu-cevaplı şekilde ders işlerken sözümü kesip o an soru sorabiliyorlar. Ben de cemaate soruyorum ve doğru cevabı ben kendim veriyorum. Bu şekilde katılım fazlalaşıyor, dikkat çekiyor ve cemaat de iyi dinliyor. Ben 30 yıldır görevliyim, bazı vaazlarda bakarsınız insanlar uyur. Ben bu sohbetlerde dikkatleri başka yerde olan cemaat görmüyorum'' ifadelerini kullandı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.