|   | 
  • ?Çalı Süpürgesi? Teknolojiye Yenik Düştü


    ?Çalı Süpürgesi? Teknolojiye Yenik Düştü
    Teknolojinin gelişmesi ile birlikte ev kadınlarının vazgeçilmezi olan ?Çalı süpürgesi? yerini elektrikli süpürgelere bıraktı. Çalı süpürgesi satıcısı Metin Behret, ?El emeği, göz nuru süpürgemiz teknolojiye yenik düşüyor?...

    Teknolojinin gelişmesi ile birlikte ev kadınlarının vazgeçilmezi olan ?Çalı süpürgesi? yerini elektrikli süpürgelere bıraktı. Çalı süpürgesi satıcısı Metin Behret, ?El emeği, göz nuru süpürgemiz teknolojiye yenik düşüyor? dedi.

    Geçtiğimiz yıllarda ev kadınlarının vazgeçilmezi olan çalı süpürgesi, teknolojinin gelişmesi ile birlikte kullanılmamaya başladı. Yeni gelişen teknolojiler ile birlikte çalı süpürgelerinin pabucunun dama atıldığını söyleyen satıcılar ise, süpürgelerin teknolojiye yenik düştüğünü söyledi. 33 yıldır sadece çalı süpürgesi ile ilgilendiklerini söyleyen süpürge satıcısı Metin Behret, satışlarının düştüğünden yakınıyor. Geçmişte ev kadınlarının evlerini sadece çalı süpürgesi ile temizlediklerini söyleyen Behret, teknolojinin gelişmesi ile birlikte üretilen ev temizleme aletlerinin çalı süpürgesinin yerini aldığını söyledi. Behret, ?Firmamız 1981 yılından beri sadece süpürge üzerine Kayseri?de hizmet vermektedir. İlk yıllarımızda satışlarımız gayet güzel olmasına rağmen bu yıllarda gittikçe düşen bir trend içerisindedir. Başladığımız yıllarda 25 bin deste süpürge satarken teknolojik gelişmeler sonucunda ve bunların evlere yayılması sonucunda, elektrikli süpürgelerin, şarjlı süpürgelerin çoğalmasından dolayı çalı süpürgelerinin kullanım alanları daralmaktadır. Ne kadar kullanım alanı daralsa da her evde bir süpürge bulunmak zorundadır. Bunlar sadece evlerde balkonlarda bazı teraslarda ve bahçesi olan evlerde kullanılıyor? dedi.

    ?GÖZ NURU SÜPÜRGELERİMİZ TEKNOLOJİYE YENİK DÜŞÜYOR?

    Eskiden her evde fazlasıyla süpürge bulunduğunu ama zaman içerisinde evlerden çıkarıldığının kaydeden Behret, ?Salonda ve oturma odalarında kullanılmıyor. Daha önce evlerde 3?er tane süpürge bulunurdu. Bir evde bir senede en 4 tane süpürge eskirdi. Şuan da teknolojik aletlerin gelişmesinden dolayı kullanım alanı evlerde daraldı. Sadece ıslak zemin ve balkonlarda kullanılıyor. Dolayısıyla senede 4 tane süpürge eskiten bir ev, şuanda 1 süpürge ile 2 sene geçiriyor. Dolayısıyla satışlarımızı düşürüyor. Zaman içerisinde her şeyin teknolojiye yenildiği gibi bizim el emeği göz nuru süpürgemizde teknolojiye yenik düşüyor? diye konuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.