|   | 
  • "Dost ve düşman yeniden gözden geçirilmeli"


    Kayseri Barosu Başkanı Avukat Fevzi Konaç, Ankara'daki terör saldırısını lanetlediği basın açıklamasında, "İktidarımız dost ve düşman kavramlarını yeniden gözden geçirerek hareket etmelidir" dedi.

    Kayseri Barosu Başkanı Avukat Fevzi Konaç, "Ankara’mızda askeri servis araçlarına, yine hain terör örgütleri eliyle patlatılan bomba ile 28 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 61 yaralımız halen hastanelerde tedavi altındadır. Vefat eden insanlarımıza Allah’tan rahmet dilerken ,yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.Milletimizin başı sağolsun" ifadesinde bulundu.

     

    Konaç açıklamasında, "Son zamanlarda gerek terör, gerekse Suriye sınırında yaşanan olaylar nedeniyle zor günler geçirmekteyiz.Yaşanan tüm olayların sebebinin sadece bu topraklarda değil, uluslararası plan ve projelerde olduğunu düşünüyor ve biliyoruz. Türkiye, Ortadoğuda yaşanan olayların ve yapılan planların hemen yanıbaşında, büyük bir tehlikenin kenarında, zor bir dönemden geçmektedir" hatırlatmasında bulunarak, şu ifadelere yer verdi:

     

    "Yüzyıldır bu coğrafyada kan ve gözyaşı hiç dinmemiş, atılan fitne tohumları halen bu bölgede yaşamını devam ettirmektedir. Ne PKK terörü sadece Kürt meselesinden çıkmıştır, ne de Suriye ve Irak’ta yaşananlar sadece YPG veya DAEŞ ile ilgilidir. Asıl farkına varılması gereken bu gerçektir.


    Millet olarak yaşanan tüm terör olaylarında bir ve tek yürek olmamız gerektiğinin farkındayız. Yapılan tüm tartışmalarda kimimiz tek suçlu iktidar derken, kimimiz süreçte yaşananların sadece bir sonuç olduğu kanaati ile sorgusuz sualsiz tarafındayız. Suriye sınırında askeri yığınak yapıldığı ve kara harekatı yapılacağı ile ilgili haberlerin konuşulduğu bu günde, Ankara’da yaşanan bu eylem, hedefi ve tarafı belli olan can yakıcı bir sonuç vermiştir.

     

    Türkiye gerek topraklarını korumak adına, gerekse bu coğrafyadaki gelişmelerle ilgi aleyhine olabilecek her türlü gelişmeyi hassasiyetle takip etmek durumundadır.Bunun bilincindeyiz. İktidar ve muhalefet bu zor zamanda, yanyana ve omuz omuza milli birliğimize kasteden bu gelişmelere karşı birlikte hareket etmelidir. “Kim yaptıysa veya kimin eliyle bu hale geldiyse işler, bunun bedelini de o ödesin” diyerek işin içinden sıyrılmak kolaydır.Ancak bunun milletimize ve ülkemize faydasının olmadığı da açıktır.

     

    Sadece siyasi saiklerle; terör ve teröristi ağzına alamayanlar, kınayamayanlar, sadece iktidara değil, bu toprakların her bir ferdine de fatura kesmiş olacaklarının bilincin de hareket etmelidir. Açıkça ifade ediyoruz ki; iktidarımızda dost ve düşman kavramlarını, müttefik ve stratejik ortak kavramlarını yeniden gözden geçirerek hareket etmelidir.

     

    Acımız ve hüznümüz büyüktür. Gün geçmiyor ki; aldığımız her şehit haberi ile yıkılmayalım. Bir yandan terörün sonuçlarını en derinden yaşayan, yurdunu/yuvasını terketmek zorunda kalan Doğu ve Güneydoğudaki masum kardeşlerimize üzülürken, diğer yandan dün de başkentimizde yine terörün çirkin yüzü ile karşı karşıya kalan, asker veya sivil farketmeksizin masum insanlarımızı kaybettik.

     

    Gün vatanımızın birlik ve beraberliği için birbirimize sımsıkı sarılma günüdür. Hiç bir fayda temin etmeyen siyasi ve ideolojik kavga zamanı değildir.Bu kargaşa geçtikten sonra elbette sorumlular ile ilgili hesabın günü gelecektir. Kimse merak etmesin ki; tarihe ve vicdanlara sorumlular işlenecektir.Ama gün; hep birlikte teröre ve teröriste karşı dimdik, tek yürek ve tek yumruk olarak lanet etmek günüdür."




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.