|   | 
  • Erciyes, Türkiye'de Bir İlke Daha İmza Atıyor


     Erciyes, Türkiye'de Bir İlke Daha İmza Atıyor

    Türkiye'nin ilk dağ bisikleti iniş müsabakalarının da aralarında bulunduğu Salcano Erciyes Bisiklet Günleri 3-4 Eylül tarihlerinde yapılacak. Müsabakalarla ilgili Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda bir basın toplantısı yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Murat Cahid Cıngı, Türkiye'de dünya bisiklet haritasına girecek ilk parkurun Erciyes'te yapıldığını söyledi.

    Profesyonel ve amatör düzeydeki bisiklet tutkunları 3-4 Eylül tarihlerinde Kayseri'de buluşacak. Salcano Erciyes Bisiklet Günleri kapsamında düzenlenecek müsabakalarla ilgili Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda bir basın toplantısı gerçekleştirildi.

    Basın toplantısında konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan Erciyes Bisiklet Günleri'nin geleneksel hale geleceğini söyledi.

    "DÜNYA HARİTASINA GİREN İLK PARKUR ERCİYES'TE YAPILDI"

    Basın toplantısında organizasyon ve organizasyona ev sahipliği yapacak olan Erciyes hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Murat Cahid Cıngı da Türkiye'de ilk kez downhill (iniş) parkuru yaptıklarını belirtti. Erciyes'te amatör ve profesyoneller için iki ayrı parkur oluşturduklarını dile getiren Cıngı, "Amerika, Kanada ve Avrupa'daki emsalleriyle yarışır parkurlar yaptık. Dünya bisiklet haritasında Türkiye'den hiçbir parkur yok. Erciyes, dünya haritasına girecek ilk parkur olacak. Böylece dünyanın önemli bisikletçileri Erciyes'e gelebilecek" dedi. Hafta sonu yapılacak organizasyonun Erciyes'in dağ ve bisiklet sporlarıyla da markalaşmasına önemli katkı sunacağını dile getiren Cıngı, organizasyona katılacak sanatçılarla şehrimizde heyecan dolu bir hafta sonunun yaşanacağını kaydetti.

    Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici de konuşmasında müsabakaların yapılması için önemli olanın alt yapı olduğunu belirtti ve bu alt yapının yapılmasında emeği geçen Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti. Eskici, ülkemizdeki federasyonların Kayseri'de güçlü bir yerel yönetim olduğunu bildiklerini kaydetti.

    Organizasyonu gerçekleştirecek olan Argeus Turizm yetkilisi Aydın Ayhan Güney de yaptığı açıklamada bugüne kadar farklı ülke ve illerde şampiyonalar yaptıklarını; ancak Kayseri kadar sahiplenen bir il görmediklerini söyledi. Kurumların sahiplenmesi doğrultusunda organizasyonun daha da büyüyebileceğini vurgulayan Güney, bu anlamda Kayseri'deki kurumların desteklerinden dolayı teşekkür etti. Erciyes'in gelecekte bisiklet sporu için dünyanın önemli parkurlarından olacağını ifade eden Güney, hafta sonu yapılacak müsabakalar hakkında da bilgi vererek, "3 Eylül Cumartesi günü Türkiye Downhill Şampiyonası yapılacak. Bu şampiyonaya 80 civarında sporcu katılacak. 4 Eylül Pazar günü ise uzun ve kısa olmak üzere Forum Kayseri önünden başlayacak iki ayrı parkurda yol bisikleti yarışları yapılacak. Salcano Veloturk Gran Fonda uzun parkur 116 kilometre uzunluğunda olacak ve Erciyes'te tamamlanacak. 69 kilometrelik kısa parkur yarışması ise Tomarza'da sona erecek. Bu müsabakalara 436 bisikletçi kayıt yaptırdı. Pazar günü ayrıca Erciyes'teki 5 kilometrelik parkurda uluslararası dağ bisikleti yarışı yapılacak. Bu yarışa Amerika, İngiltere, Almanya, Hollanda gibi 7 ayrı ülkeden 200'ün üzerinde sporcu katılacak" diye konuştu.



    Etiketler Erciyes

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.