|   | 
  • HAYVANAT BAHÇESİ SAKİNLERİNE ISITICILI KORUMA


     HAYVANAT BAHÇESİ SAKİNLERİNE ISITICILI KORUMA
    Tüm yurtta olduğu gibi Kayseri?de de soğuk hava etkisini sürdürürken, hayvanat bahçesindeki hayvanların üşümemesi için ısıtıcılar devreye girdi.

     Havaların soğumasının ardından hayvanların iç mekanlarda daha fazla zaman geçirdiğini belirten hayvanat bahçesi görevlisi Burhanettin Bacak, şu bilgileri verdi:?Hayvanat bahçemizde kış şartlarına göre çalışmalar yapıyoruz. Sabahları hayvanlarımızı hava şartlarından dolayı dışarı çıkarmıyoruz. Hayvanlarımız, iç mekanların temizliği yapılana kadar dışarıda kalıyor, daha sonra yeniden içeri alıyoruz. Kış şartlarında hayvanlarımızın yiyeceklerini desteklemek için vitamin, mineral içerikli ek yiyecekler vermekteyiz. İçerideki kümes hayvanlarımızın ısınmalarını elektrikli ısıtıcılarla sağlıyoruz.

         Diğer ağır hayvanlarımızı da kapalı mekanlarda tutarak üşümelerini engelliyoruz. Zaten kalmış oldukları mekan onlara göre ayarlanmıştır. Su kuşlarının ise belirli saatlerde dışarı çıkarıyoruz. Havuzlardaki buzların belirli yerlerini kırarak hayvanlarımıza alan açıyoruz. Akşamları da onları içeri alıyoruz. Hayvanlarımızı sabaha kadar ısıtıcılı bir mekanda, yemli bir ortamda bulunduruyoruz.? dedi



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.