|   | 
  • "İslamın Hayat Nizamı Olduğunu Erbakan Hocamızdan Öğrendik"


    Saadet Partisi (SP) İl Başkanlığı tarafından Necmettin Erbakan Haftası olması münasebetiyle program düzenlendi. Etkinlikte konuşma yapan SP İl Başkanı Mahmut Arıkan, “Erbakan hocamız siyaseti menfaat ve çıkar için değil, insanlığın dünya ve ahiret saadeti için gerekli bir şey gördüğünden yapmıştır” dedi.

    Şehir Tiyatrosunda düzenlenen programa, Saadet Partisi İl Başkanı Mahmut Arıkan ve Saadet Partisi üyeleri katıldı. Necmettin Erbakan Haftası nedeniyle düzenlenen program kuran tilaveti ile başladı. Ardından açılış konuşması yapan SP İl Başkanı Mahmut Arıkan, “Erbakan hocamız 27 Şubat 2011 tarihinde hakka yürüdü. Peygamberimizin ‘ölmüş olanlarınızı hayırla anınız’ emri gereği bizler bugün bu salonda hocamızı hayırla anıyor, ona karşı teşekkür ve takdir görevimizi yerine getiriyoruz. Bunu peygamberimizin ‘insanlara teşekkür etmeyen, Allah’a da şükretmiş olmaz’ uyarısı gereği yapıyoruz. Allah, vefatının 5. senesinde Erbakan hocamıza rahmet eylesin, mekanını cennet, derecesini ali eylesin” diye konuştu.

     

    Arıkan ayrıca, “Erbakan hocamız ırkçı emperyalizmin İslam alemini param parça ettiği bir dönemde dağılan parçaları birleştirmek için görev üstlenmiş bir kişidir. Erbakan hocamız İslam’ca düşünmeyi, İslam’ca yaşamayı, İslam’ca kalkınmayı, İslam’ca siyaset ve idareyi yeniden tesis etmek için milli görüş harekatını başlatmıştır. O ömrü boyunca Allah’a kul, peygamberimize ümmet, İslam’ın mücahidi olmuştur. Onun tek arzusu Allah’ın kendisinden razı olduğu bir kul olabilmekti. Bunun için ne olarak anılmak istersiniz sorusuna hep ‘malıyla canıyla cihad eden bir Müslüman olarak anılmak isterim’ cevabını vermiştir. Erbakan hocamızı önemli kılan adı ve soyadı değil, milli görüş davasına olan inancı ve bu uğurda verdiği mücadeledir” şeklinde konuştu.

     

    Necmettin Erbakan’ın söylediği sözlere değinen Arıkan, “Bir çalışma toplantısında kendisi şunları ifade etmişti; ‘muhaliflerimiz bizim için ‘bunlar dini siyasete alet ediyor’ diyorlar. Onlar bizim ne yapmak istediğimiz kavramamışlar. Biz yüce dinimizi siyasete alet etmiyoruz, aksine biz siyaseti dinimize alet ediyoruz’ demiştir. Erbakan hocamız siyaseti menfaat ve çıkar için değil, insanlığın dünya ve ahiret saadeti için gerekli bir şey gördüğünden yapmıştır. Onun için her seferinde ‘biz siyaset yapmıyoruz, cihad ediyoruz’ demiştir” ifadelerini kullandı.

     

    Sözlerini sürdüren Arıkan, “İslam’ın gerçekten bir hayat nizamı olduğunu biz Erbakan hocamızdan öğrendik. Onun en güzel sözlerinden birisi hep, İslamsız saadet olmaz olmuştur. Erbakan hocamız büyük günlerin adamıydı. Büyük günler için şöyle diyordu; ‘büyük günler, içinde yaşarken belli olmaz. Arkadan sonuçları görüldüğü zaman belli olur. Vefatından 5 yıl sonra hayatta iken Erbakan hocamızı seven sevmeyen herkes ‘hoca büyük adammış’ ifadesini kullanmaktadır. Hayatı boyunca bölünmelere, tefrikaya karşı çıkmıştır. Farklı grupları tek bir gaye etrafında toplamanın mücadelesini vermiştir. Adil bir düzenin kurulması için ‘birlikte çalışalım, birlikte rahmet ayrılıkta azap vardır’ esasını hatırlatarak herkesi bir olmaya çalışmıştır. Çatışmacı, ayrıştırıcı değil, birleştirici olmuştur. Onun mücadelesi kişilerle değil, zihniyetlerle olmuştur” diye konuştu.

     

    Yapılan konuşmanın ardından, merhum Necmettin Erbakan’ı anlatan slayt gösterisi izletildi.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.