|   | 
  • “İyi sürücü trafik sigortasında en dip fiyatı öder”


     “İyi sürücü trafik sigortasında en dip fiyatı öder”

    Trafik sigortalarının yüksekliğinden şikayet edenlere tüyolar veren Divan Sigorta Aracılık Hizmetleri Genel Müdürü Yakup Göktaş, "Uygun trafik sigortası yaptırmak için trafik kurallarına mutlaka uyun. İyi sürücü trafik sigortasında en dip fiyatı öder" dedi. 
    Araçlarda yapılan trafik sigortalarının 380 TL’den başladığını, kişinin yaşı, cinsiyeti, TC kimlik numarası, şirketi olup olmadığı gibi kriterler olduğunu bildiren Yakup Göktaş, araç sigortalarının ortalama 380 ile 900 TL arasında yapıldığını söyledi.
    “İyi sürücü en dip fiyatı öder”
    Fiyatlandırma da iyi sürücü ve kötü sürücü kriterlerinin bulunduğunun altını çizen Yakup Göktaş, "Belki iyi bir sürücü iseniz en dip fiyatı ödüyorsunuz. Bu da ortalama 380 lira civarındadır. Eğer ki yıl içerisinde bir kaza veya birden fazla kazanız var ise bir sonra ki yıl ortalama ödeyeceğiniz rakam ortalama 4 veya 5 katına kadar çıkabiliyor" diyerek şu bilgileri verdi:
    “Küçük hasarlı kazaları elimizden geldiğince kendimiz yaptıralım”
    Ülkemizde her ilin kendine ait prim hesaplama sistemi vardır. Hasar prim dengesine göre de fiyatlandırma yapılmaktadır. Örnek veriyorum Kayseri ilimizde hasar primimizin yüksek olması sebebiyle fiyatlarımız orta halde gitmektedir. Eğer fiyatların düşmesini istiyorsak trafik sigortalarında herhangi bir kaza olduğunda küçük hasarları elimizden geldiği kadar trafik sigortalarından değil de cebimizden yaptırmasında bir yarar vardır. Çünkü bir sonra ki yıl ödeyeceğiniz hasarı trafik sigortasından daha fazla bir fiyat ile poliçe almanıza neden olabilir.
    “Uygun fiyat alabilmek için trafik kurallarına uymak önemlidir”
    Ülkemizde trafik kuralları çok önemlidir. Aynı zamanda trafik işaretlerinin olup olmadığı çok önemlidir. Trafik işaretlerinin olduğu yerlerde kurallara uyarak gittiğimiz takdirde herhangi bir hasarla karşılaşmayacağımız gibi şehir içerisindeki sürüş tekniklerimiz de kırmızı ışıkta geçmeyip, yaya geçitlerinin orada durmamız gerekir. Ağır kusurlu olması sebebiyle de bazı şirketler trafik sigortasında karşı tarafa rücu etmektedir. Bunlara aslında dikkat etmemiz gerekiyor. Genel itibariyle vatandaşların trafik sigortalarında veya kaskolarında daha uygun fiyat alabilmeleri için trafik kurallarına mutlaka uymaları, küçük hasarları mümkün olduğunca kendilerinin yaptırmasında fayda vardır” dedi.
    Trafik kazalarında karşı tarafa vermiş olduğu maddi hasarı 2018 yılı itibariyle geçerli olmak üzere 36 bin TL’ye kadar ödediğini ve bunun yanında kasko poliçesinin olması gerektiğini belirten Göktaş:” Eğer ki karşı tarafa vermiş olduğunuz zarar 50 bin TL ise 36 bin TL’sini trafik sigortası öder. Karşı hasarda eğer kaskonuz var ise karşılar yoksa siz karşılarsınız. Trafik sigortaları zorunlu bir poliçedir. Kanunen yapılması gereken ve karayolunda seyir halinde gidebilmeniz için trafik sigortasının olması gerekmektedir. Çünkü 3. Şahıslara vereceğiniz zararı trafik sigortası karşılamaktadır. Ülkemizde yaklaşık yüzde 15’e yakın araçların trafik sigortalarının olmadığı tespit edilmiştir. Bu trafik sigortası olmadığı zaman herhangi bir kontrol noktalarında aracınız bağlanacaktır ve bununla beraber gerekli cezai işlem uygulanacaktır. Sizin aracınızın bağlanması durumunda da çekici ücreti ödemek zorunda kalacaksınız” diye konuştu.
    Yetkililerin ülkemizde trafik sigortası yaptırmayanlar için gerekli tespitler yapılması gerektiğini ve tramer sisteminden trafik sigortası yaptırmayanların belirlenerek gerekli adreslere bilgilerin verilip buna göre de cezai işlem uygulanması gerektiğinin dile getiren Divan Sigorta Genel Müdürü Yakup Göktaş, ülke de herkesin trafik sigortası olması koşuluyla, sigorta primlerin de düşeceği kanaatinde olduklarını ifade etti.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.