|   | 
  • KALP SAĞLIĞINIZ İÇİN SPOR YAPIN


     KALP SAĞLIĞINIZ İÇİN SPOR YAPIN
    ÖZEL AVRUPA HASTANESİ KARDİYOLOJİ UZMANI MUZAFFER YILMAZ: - "HAFTANIN EN AZ 5 GÜNÜ YÜRÜYÜŞ YAPIN"

     Özel Avrupa Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Muzaffer Yılmaz, kalp hastalıklarının önlenmesi için yürüyüş ve sporun önemine vurgu yaptı.
    Kalp hastalıklarına tetikleyen sebeplerin başında tansiyon hastalıklarının geldiğini söyleyen Yılmaz, "Kalp hastalığı yapan sebeplerin başında hipertansiyon, şeker hastalığı, kolesterol seviyesinin yüksekliği gelmektedir. Sağlıklı bir yaşam için spor ve yürüyüşle kalp hastalığı riskini düşürmek ve kontrol altına almak mümkündür. İlaçlarla beraber spor desteği olursa çok daha iyi olur" şeklinde konuştu.
    Kalp hastalıklarının sebepleri arasında şişmanlığın da geldiğine değinen Yılmaz, "Özellikle de şişman hastalar için hem kilo verme açısından hem de kandaki şeker, kolesterol ve yağları kontrol altına alma açısından yürüyüş ve spor oldukça önemlidir" ifadelerini kullandı.
    Sporun en az haftanın 5 günü yapılması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, "Yürüyüşler haftanın en az 5 günü, yarım saatten az olmamak kaydıyla yemeklerden bir saat önce veya yemeklerden 2 saat sonra mutlaka yapılmalıdır. 5 günden az yapılırsa pek de fayda sağlanmaz. Yürüyüşleri günde 5-10 dakika artırarak yapabilirler. Bu yürüyüşler kandaki kolesterol seviyesini düzenlemede, şeker hastalığını ve tansiyon hastalıklarını kontrol altına almada en basit ve her yaştan insanın yapabileceği bir spordur" diye konuştu.
    Sporun ilerleyen yaşlarda kalp hastalıklarına yakalanmamak için koruyucu amaçlı da yapılabileceğini belirten Yılmaz, "Spor sonrası bu tür hastalar mutlaka duşunu almalı, istirahat etmeli ve sıvı kaybını önlemek için yeterince sıvı almalı ve beslenmelerine dikkat etmelidirler" diyerek sözlerini tamamladı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.