|   | 
  • "Kayseri Endüstriyel Mobilyanın Başkentidir"


    Anadolu’nun en büyüğü olan ve bu sene altıncısı düzenlenen Kayseri Mobilya Fuarı'na ilişkin Vali Orhan Düzgün açıklamalarda bulundu.

    Türkiye'nin lider markaları ve mobilya üreticilerinin bulunduğu Kayseri'de böylesine bir fuarın düzenlenmesinin önemine dikkat çeken Vali Düzgün şu ifadelere yer verdi:

     

    "Ticareti geliştirmek amacıyla belli bir süre için kurulan fuarlar, alıcı ve satıcıların bir araya gelerek iş anlaşmaları yaptıkları ve genellikle aynı yerlerde ve düzenli aralıklarla, her yıl aynı tarihte birkaç haftalığına kurulmaktadır. Bu sergiler tek bir iş koluna ya da belirli bir iş kolunun tek bir dalını konu alabileceği gibi her tür ürünü ve hizmeti de kapsayabilir.

     

    Dünya ticaretinde tüm sektörlerde yaşanılan gelişmeler ve pazarda meydana gelen yeni oluşumlar rekabetin yoğun bir şekilde yaşandığı ortamı doğurmuştur. Bugün artık sadece kaliteli mal üretip pazara sürmek başarı elde etmek ve satış yapabilmek için yeterli görülmemektedir. Çünkü günümüz koşullarında tüketiciler aynı malın değişik fiyat kalite ve biçimleri ile karşılaşabilmekte ve ihtiyacı olan mal ya da hizmetin değişik alternatifler arasından seçme şansına sahip olmaktadır.

     

    Günümüzde tüm pazarlarda olduğu gibi mobilya sektöründe de yoğun bir rekabet yaşanmakta, bu rekabet ortamında Türkiye'nin kendi markalarını oluşturması ve uluslararası arenada bu markaları tanıtması ve pazarlaması gerekmektedir. Çünkü küreselleşme süreci, bilgi iletişim teknolojilerinde yaşanan hızlı gelişmeler, üretim olanaklarının çok genişlemiş olması gibi sebeplerle tanıtım ve pazarlama çalışmaları büyük önem arz etmektedir.

     

    Bu tip gelişim ve değişimlerin yaşandığı bir dönemde artık tüketicilerin zihninde farklı bir konum ve değer yaratabilen işletmeler pazardaki paylarını koruyabilmekte ve ilerleme kaydedebilmektedir. İşte bu noktada Kayserili mobilya firmalarının yürüttükleri pazarlama ve tanıtım aktivitelerinin çok önemli bir rolü bulunmaktadır. Böylesi bir pazar ortamında da bu tür fuarlara katılım, firmalara oldukça önemli avantajlar sunmakta ve hem pazarlama hem de tanıtım aktivitelerini bir arada yürütmelerine olanak sağlamaktadır.

     

    İlimizin ekonomisinin can damarlarından biri olarak gördüğümüz mobilyacılık sektörünün geliştirilmesi ve tanıtılması için de fuarların büyük önemi bulunmaktadır. Sanayi ve ticari alt yapısı ile Türkiye’nin üretim üssü konumuna ulaşan ve Anadolu’da “Endüstriyel Mobilyanın Başkenti” olan Kayseri, kendine özgün mobilya ve aksesuarlarını bu fuar sayesinde sergileyerek ürünlerini dünya vitrinine çıkaracaktır. Sanayicilerimiz, dünya çapında marka haline gelen ürünleri için birçok proje üretmekte ve milyonlarca liralık yatırım yapmaktadır.

     

    Anadolu’nun en büyüğü olan ve bu sene altıncısı düzenlenen Kayseri Mobilyacılık Fuarı, bölgeye örnek olan, dinamizm getiren bir özelliğe sahiptir. Bu açıdan katılımın ve sahiplenme oranının geniş olması bizler açısından önemlidir. Öncelikle ben kurumlar arası diyalog ve ortak aklın en önemli ürünlerinden ve başarılarından birisi olan fuar etkinliğimizle gurur duyduğumuzu belirtmek istiyorum.

     

    Kayseri’de gerçekleştirilen Mobilya Fuarı ile farklı üretim teknikleri ve tecrübeleri paylaşılmakta ve bu paylaşımlar sayesinde de sektöre önemli katkılar sağlanmaktadır. İlimizde son yıllarda yapılan AR-GE ve inovasyon çalışmaları ile ürün çeşitliliği noktasında önemli ilerlemeler kaydedilmektedir. Bu ilerlemelerin yanı sıra Kayseri’de çalışmaları devam eden “Mobilya Kent” projesinin tamamlanması ile mobilya sektöründe çok önemli ilerlemeler yaşanacak ve 1 milyon 400 bin metrekarelik bir alanda 700 mobilya üreticisi ve satış alanlarının bulunacağı güzel bir site oluşacaktır.

     

    Sanayi ve ticaret alt yapısı ile Türkiye’nin mobilya üretim üssü konumuna ulaşan Kayseri, 2015 yılında 33 ülkeden 143 firmanın katılımıyla 5.sini düzenlemiş olduğu Mobilya Fuarı’nda 53.000’i aşkın ziyaretçiye ev sahipliği yaparak önemli iş hacimleri oluşturmuştur. Bu fuarlar ve yatırımlar sayesinde Kayseri’de en önemli sektörlerinin başında gelen mobilya sektörü, binlerce vatandaşın geçimini sağlamakta ve ülke ekonomisine büyük katkı vermektedir. Bu yüzden Türkiye’nin lider markaları ve mobilya üreticilerinin bulunduğu ilimizde bu fuarın düzenlenmesi büyük önem taşımaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle fuarın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, ilimize hayırlı olmasını diliyorum."




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.