|   | 
  • KAYSO’da Mobilya Sektör Buluşması Toplantısı Yapıldı


     KAYSO’da Mobilya Sektör Buluşması Toplantısı Yapıldı

    Kayseri Sanayi Odası’nda (KAYSO) mobilya sektöründe faaliyet gösteren sanayicilere yönelik sektör buluşması toplantısı yapıldı. Toplantıda sektörün mevcut durumu ve geleceği değerlendirildi. 
    Toplantıya KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, KAYSO Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanlık Divanı Üyeleri, Boydak Holding, Kilim Mobilya, Ladin Mobilya, Serhat Mobilya, Gürkan Ofis Mobilyaları, ve Boldera Mobilya’nın temsilcileri katıldı.
    Toplantının açılış konuşmasının yapan KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, toplantıya katılımlarından dolayı başta Boydak Holding CEO’su olarak atanan Alpaslan Baki Ertekin’e ve sektör temsilcilerine teşekkür ederek, hem Boydak Holding Ceo’su ile diğer sanayicileri tanıştırmak hem de sektörün mevcut durumunu değerlendirerek ileriye dönük atılması gereken adımları konuşmak üzere böyle bir toplantı düzenlediklerini söyledi.
    Üretime ve ihracata verdiği katkıdan dolayı Kayseri’nin mobilya kenti olarak anıldığını ifade eden Başkan Büyüksimitci, mobilya sektörünün emek yoğun sektörlerin başında geldiğini ve istihdama ciddi manada katkı verdiğini belirterek, “Kayseri’de mobilya sektörünün yükselişi kanepe, koltuk ve yatakla başlamıştır. Teknolojik gelişmeler ve yeni yatırımlarla bugün mobilyanın her dalında üretim yapan firmaları ile Kayserimiz, Türkiye’nin önemli bir mobilya merkezi haline gelmiştir. TOBB verileri ve TUİK ihracat rakamlarına göre Kayseri, sektörün en büyüklerini içerisinde barındırmaktadır. Kayseri Marangozlar Mobilyacılar ve Döşemeciler Odası verilerine göre sektörde faaliyet gösteren firma sayısı 3.500’ü geçmektedir. Bunlardan yaklaşık 400 tanesi fabrikasyon seri üretim yapabilen ihracata dönük çalışan firmalardır. TÜİK verilerine göre, firma başına düşen 11,5 kişilik istihdam düzeyi ile bölgede Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir oranla eleman istihdam edilmektedir” dedi.
    Firma başına düşen eleman sayısının yüksekliğinin Kayserinin, büyük ölçekli firmaların yoğunlaştığı bir bölge olduğunun göstergesi olduğunu ifade eden Başkan Büyüksimitci, “Türkiye’de ki ilk 10 mobilya markasından ilk 7-8 tanesinin Kayseri’de. Türkiye’nin mobilya ihracatının yaklaşık yüzde 20 - 25’sini tek başına yapan Kayseri, ülkemizin en önemli mobilya üretim ve ihracat merkezi durumundadır. Kayseri markalarının sayılarının çoğaltılması ve dünya çapında bilinirliğinin artırılması adına el birliği ile çalışacağız” diye konuştu.
    Aynı zamanda mobilya sektörünün cari açığın düşmesine en fazla destek veren ve cari fazla veren sektörlerin başında geldiğini kaydeden Başkan Büyüksimitci, mobilya sektörünün önünün açık olduğunu da sözlerine ekledi.
    KAYSO Mobilya Grubu Meslek Komitesi Başkanı Sedat Böyük ise, böyle bir toplantıyı düzenlediklerinden dolayı KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci’ye teşekkür ederek, “Kayseri Sanayi Odası tüm sektörlerimizin yanındadır. Bizim sektörümüze verdiği desteklerden dolayı da teşekkür ediyorum. Mobilya sektöründe kış döneminde düşen satışların özel kampanyalarla desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Son zamanlarda yapılan hammadde zamları her ne kadar sektörü etkilese de verimli çalışma ile bunların aşılabileceği görüşündeyiz. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.
    Toplantıda sırası ile söz alan firma temsilcileri, sektör hakkında görüş, öneri ve sorunlarını dile getirdi. Karşılıklı müzakerelerin ardından önümüzdeki günlerde daha geniş katılımlı bir toplantı yapılması konusunda görüş birliğine varıldı.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.