|   | 
  • "Ligi ikinci sırada tamamlayacağız"


    AGÜ Spor Kulüp Başkanı Ömer Yağmur, AGÜ Spor Başantrenör Ayhan Avcı, Genel Menajer Fikri Gençaslan, Sportif Direktör Ahmet Bozbey ve yöneticiler basın mensupları ile bir araya geldi. Takımın son durumunun konuşulduğu toplantıda, Başantenör Ayhan Avcı “ Kimse merak etmesin AGÜ Spor, ligi 2.sırada bitirecek.”dedi.

    Sezon başında yaşadıklarını sıkıntıları ve anlaştıkları iki oyuncuyu Türkiye’ye getiremediklerini belirten AGÜSpor Kulüp Başkanı Ömer Yağmur,

     

    "Bildiğiniz üzere geçen sezonu final oynayarak kapattık. Galatasaray ile oynadığımız maçı, kaybettik ve Türkiye ikincisi olduk. Avrupa şampiyonalarına ve Türkiye’deki şampiyonalarına katıldık. Geçen sezon AGÜ Spor için güzel geçen bir yıl oldu" dedi.

     

    "Transfer konusunda arayışımız sürüyor" diyen Yağmur, "Tabii iyi gitmediği zamanlarda oluyor. Maalesef bir Mersin maçı ile bir kaybetme serimiz oldu. Daha sonra burada ve Avrupa’da toparladık. Hem Türkiye’de hem de Avrupa’da hakem hataları bizim belimizi büktü. Haliyle oyuncularda yoruluyor. Bunlar gayet normal. Alternatifli bir kadroya sahip değiliz. Buna rağmen toparlandık. Milli takıma üç tane oyuncu gönderdik. Bu üç sporcunun özellikle ikisi, Esra Ural ve Pınar Demirok çok önemli. Özellikle buradaki arkadaşlar Esra’yı iyi bilir. Lise 1.sınıftayken Mersin’den aldım. Esra yürüyemiyordu. Basketbol adına, 30 kiloya yakın kilo verdi ve şuan ki haline geldi. 8 yıldır Esra’nın üzerinde çalışıyoruz. Şuan milli takımda ve Türkiye’nin en uzunu durumunda. Bizim verdiğimiz paraların üç mislini veriyorlar. Esra’yı önümüzdeki yıl elimizde tutamayabiliriz. Bir yere ulaştığı zaman tutamıyorsun. Şuan itibariyle, 4.sıradayız. Hatay yenilgisi ile yenilgiler art arda geldi. Bu yıl ve önümüzdeki yıl, en iyi şekilde yolumuza devam edeceğiz" dedi.

     

    Takımın ligi 2. sırada tamamlayacağını söyleyen AGÜ Spor Baş Antrenörü Ayhan Avcı, "Şuanda, Türkiye Ligi'nde 4. sıradayız. Üst sırada yer alan takımlarla sadece bir galibiyet farkımız var. Fenerbahçe’yi ayırıyorum. Onlara ligi zirvede bitirecek gibi gözüküyor. Hatay ve Mersin’e göre de çok ciddi fikstür avantajımız var. Kalan 7 maçın 4 tanesini Kayseri’de oynayacağız. Kimse merak etmesin ligi iyi yerde tamamlayacağız" dedi.

     

    Avcı, "Verilen aradan sonra takımın havasının değişeceğine inanıyorum. Zaten bu takım, Türkiye Ligi'nde bulunan büyük takımların hayal edip, yapamadıklarını yapıyor. Prag’ı iki kere yenmek, Ekaterinburg’u yenmek ve ligde Galatsaray ile Fenerbahçe’ye hiç kaybetmemek, çok önemsenecek başarılardır" diyerek şu şekilde konuştu:

     

    "Kendimizide eleştirelim, bunları yenip de kendi takımımıza oranla daha kötü takımlara kaybetmekte, kazanılan maçların değerini azalttı. Ciddi konsantrasyon sıkıntısı yaşadık. Yaptıklarımız kolay değil, oyuncu arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Bu maçların hepsi üst düzey maçlar. 2.5 günde, 1 maç yapıyorsunuz. Araya da seyahatleri ekleyin ve bazı seyahatler 1 gün sürüyor. Bu tempoyu 4,5 ay boyuncu yaşıyorsunuz. 10 tane üst düzey oyuncu alacak güce sahip değiliz. Nokta transferlerle işlerimizi hallettik. Bazı oyucularımız her maçta, 40 dakika oyunda kaldı. Ocak ayının başında normal olarak düşüşe geçtiler. Bunun ardından mağlubiyetler başladı. Ardından moral bozukluğu geldi. Üstüne sakatlıklar eklendi. Bazı maçlarda ilk 5’in 3 oyuncusu eksikti. Bizde, onların yerine şunlar oynasın diyemiyoruz. AGÜ’nün müthiş paralar harcadığı söyleniyor. Maddi anlamda lig sıralamasına bakarsak, 7 ya da 8.’inci oluruz.

     

    Tabi bunu kendimize bahane olarak görmüyoruz. Alt yapıdan yeni oyuncular çıkacak" şeklinde konuştu.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.