|   | 
  • "Mobilya Sektörü İstihdama Büyük Katkı Sağlıyor"


    Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, Kayseri 6. Mobilya Fuarı’nın Kayseri adına çok önemli olduğunu belirterek, fuarın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

    Mobilya sektörünün Kayseri’nin çok önemli bir sektörü olduğuna dikkat çeken Boydak, 

     

    “Mobilya sektörü gerçekten katma değer üreten bir sektörümüz. Kayseri, esnafın çok yoğun olduğu illerimizden bir tanesi. Bu esnaflarımız küçük atölyelerden çıkarak bu gün OSB’lerde büyük üreticiler haline geldi. Birçok ilimizde markalaşma faaliyetlerinin henüz başlamadığı yıllarda Kayserili mobilyacılarımız Türkiye’nin dört bir yanına markalarını yazdılar. Bunu inkâr edemeyiz, herkes biliyor. Şimdi sıra küçük ve orta boy işletmelerimizin isimlerini yazmada. Son 10 yılda birçok arkadaşımızı Sanayi Odası üyesi yaptık. Bu arkadaşlarımızı artık kendi markalarını yapabiliyor hale getirdik” dedi.

     

    Türkiye'nin hızlı gelişmesi için KOBİ'lerin desteklenmesi gerektiğine işaret eden Başkan Boydak şunları söyledi; “Hükümetimize bu anlamda yapılan düzenlemeler için çok teşekkür ediyoruz ve bu desteklerin devamını bekliyoruz. KOBİ'lerimizin ekonomiye katkısı hem istihdam anlamında hem de ihracat anlamında çok çok fazla. Ülkemiz gelişiyor, büyüyor ve nüfusumuz artıyor. İnsanlarımıza yeni iş alanları açmamız gerekiyor. Bu fuarlarımızla beraber daha da büyüyen bir ekonomi yapacağız. Ben de mobilya sektöründen gelen bir kardeşiniz olarak bu sektörün ülkemiz açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü mobilya sektörü istihdama büyük katkı sağlayan bir sektördür" 

     

    Tüyap’ın yurt içi ve yurt dışında yaptığı çalışmalarla konusunda Türkiye’de birinci sırada olduğunu ifade eden Boydak, “Bir defa Tüyap’la çalışmakla doğru adresteyiz. Önümüzdeki yıllarda fuarlarımızı daha da geliştireceğiz. Sektörlerimizin gelişmesi için bu fuarlar önemli. Yerli yabancı birçok misafir beklemekteyiz. Artık Belediyelerimizin ve yatırımcılarımızın da gayreti ile otel problemini gündemimizden çıkardık. Bu fuarlar sayesinde firmalarımız siparişlerini alacaklar ve işletmelerimiz daha verimli çalışacaklar. Bizde doğrudan ülkemiz ve şehrimiz ekonomisine katkı sağlamış olacağız” diye konuştu.  

     

    Mobilyanın bir zamanlar yurt dışından ithal edildiğini ancak bu gün başta Kayseri olmak üzere Türkiye’nin her tarafından çok sayıda firmanın yurt dışına mobilya gönderdiğine dikkat çeken Boydak, bunun da ülke ekonomisine katkı sağladığını belirterek, mobilya sektörüne emeği geçen herkese teşekkür etti.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.