|   | 
  • 'Öğretmen, kıyım endişesi yaşıyor'


    'Öğretmen, kıyım endişesi yaşıyor'
    Aktif Eğitimciler Sendikası Kayseri Şubesi yöneticileri, eğitimde yaşanan sorunlara dikkat çekmek ve öğretmenlerin sıkıntılarını yerinde dinlemek için ilçeleri geziyor.

     Aktif Eğitimciler Sendikası Kayseri Şubesi yöneticileri, eğitimde yaşanan sorunlara dikkat çekmek ve öğretmenlerin sıkıntılarını yerinde dinlemek için ilçeleri geziyor. İlçelerde ve köylerde görev yapan öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığının öğretmen kıyımı yapacağı endişesi yaşadıklarını dile getirdi. 

    Aktif Eğitim Sen Kayseri Şube Başkanı Ayhan Kaya, teşkilatlanmadan sorumlu başkan yardımcısı Necmettin Gürler, Develi ilçesinde görev yapan sendika üyeleri öğretmenlerle bir araya geldi. Görüşmede öğretmenlerin içinde bulunduğu sıkıntılar ve çözüm önerileri konuşuldu. Özellikle Bakanlığın yapmaya hazırlandığı öğretmen rotasyonunun bir kıyıma dönüşeceği endişesi yaşandığı dile getirildi. 

    Sorunlarını aktaran öğretmen, merkezde görev yapan öğretmenlerin çoğunluğunu 10-15 seneye yakın bir süre köylerde görev yaptıktan sonra ancak merkeze gelebilenlerin oluşturduğunu ifade etti. Ayrıca çoğu öğretmenin çocuklarının eğitim çağında olduğunu ve yapılacak ani bir rotasyonla tüm düzenlerin bozulacağı ve de bu durumun hem sosyal hayatlarında hem de mesleki hayatlarında olumsuzluklar meydana getireceğini anlattı. 

    Şube Başkanı Ayhan Kaya, ülke genelinde yaklaşık 800 bin öğretmeni doğrudan, yaklaşık 20 milyon öğrenciyi de dolaylı olarak etkileyecek, 'Öğretmenlere Rotasyon' uygulamasına karşı olduklarını açıkladı. Kaya, Bakanlığın daha idareci rotasyonunu bile tam anlamıyla gerçekleştirememişken, böyle büyük bir çaptaki öğretmen rotasyonuna yeltenmesinin yapılan müdür kıyımı ile kaos ortamına dönen okulları içinden çıkılması zor bir sorun yumağına çevireceğini belirtti. 

    Sendika olarak her platformda öğretmenlerin haklarını koruma amacıyla kurulan bir sendika olduklarını belirten Ayhan Kaya, sendika üyesi olsun olmasın tüm öğretmenlere kapılarının açık olduğunu söyledi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.