|   | 
  • "Partilerin askeri ücret rakamları yeterli değil"


    Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, partilerin 1 Kasım seçim beyannamelerine ilişkin olarak, "Bin 300 TL vatandaşın geçinebilmesi için yüksek bir rakam değil" dedi.

     
    KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, partilerin 1 Kasım Genel Seçimleri için verdikleri vaatleri değerlendirdi. Hiçyılmaz, 

    "Asgari ücreti, AK Parti'nin bin 300 TL?ye, Milliyetçi Hareket Partisi'nin bin 400 TL?ye, Cumhuriyetçi Halk Partisi'nin ise bin 500 TL çıkarma vaadi verdi. Bu rakamların yeterli değildir. Çalışanların daha rahat bir ortamda yaşamalarını hedeflememiz gerekir. Bin 300 TL asgari ücret insanların geçinebilmesi için çok yüksek bir rakam değildir. Bin 300 TL uygulanmalıdır. Hatta eğer mümkünse bin 300 TL zaman içerisinde artırılmalıdır. Fakat bunu yaparken maliyetlerin yükselmesi konusu da göz ardı edilmemelidir. Rekabetçi ortamın sürdürülebilirliğini göz ardı etmemek gerekir. Bunları yaparken iş gücü maliyetleri üzerine konacak olan bu yüklerin firmaların, fabrikaların, iş adamlarının iş yapamaz hale gelmelerini önlemek bakımından da gayret göstermek gerekir" dedi.

    Hiçyılmaz, "Prensip olarak çalışanların kendi yaşamlarını rahat bir ortamda idame ettirmeleri için gereken parayı almalarının da esas alınması gerektiğini düşünüyorum. Bu bakımdan da her üç partinin uygulayacağız dedikleri o asgari ücret politikalarının yapılmasını gereken olduğunu düşünüyorum. Bunda da hesabı yaparken iyi yapmaları gerektiğini ne özel sektörün ne de devletin herhangi bir sıkıntıya girmemek adına bu hesapların iyi yapılması gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.