|   | 
  • "Partimiz statükonun elinden kurtulmalı"


    7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde umduğunu bulamayan Cumhuriyet Halk Partisi'nde hareketli günler devam ediyor.


    7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde umduğunu bulamayan Cumhuriyet Halk Partisi'nde hareketli günler devam ediyor.

    Kocasinan ve Talas'ta 1 Kasım seçimleri öncesi mahalle ve delege seçimleri yapılmıştı. Melikgazi mahalle delege seçimi ise 14 Kasım Cumartesi günü yapılacak. Aralık ayı sonunda ise CHP'de bu kez il başkanlığı seçimi yapılacak.

    Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Melikgazi İlçe Başkanı Asef Türkdönmez, "Bu seçimler partimiz için inşallah hayırlı olur. Örgütlenmeye önem veren bir delege yapısı oluşması en büyük isteğim. Seçimlerde ben aday olmayacağım. Bilgili, birikimli, temsil yeteneği olan ve partimize layık olabilecek arkadaşların bu görevi almasını temenni ediyorum. Partimiz statükonun elinden kurtulmalı. Örgüt yapısı ile ilgili ciddi sorunlarımız var. Bence partimize stajyer üyelik sistemi gelmelidir. 1 yıl boyunca seçme hakkı olmayacak. Parti içinden bir gözetmen onu 1 yıl takip edecek. Eğer yönetim onay verirse üye olabilecek. Tüzüğümüzün bu şekilde değişmesi fayda getirir diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

    CHP Kadın Kolları Eski Başkanı Müge Deliorman ise, "Bizim seçimlerimizde sistemimiz son derece yanlış. Mevcut sistem yüzünden yeni arkadaşlar, bu işe gönül veren insanlar ne yazık ki geri planda tutuluyor. Partimizde görev yapacak arkadaşlarımızın örgüt yapısına ciddi manada önem vermeleri gerekmektedir" dedi.

    25. Dönem Milletvekili Aday Adayı ve Hacılar Eski İlçe Başkanı Mehmet Asan'da partinin örgüt yapısında sıkıntılar olduğunu dile getirdi. Asan, " Bizim en büyük problemlerimizden biri statükodur. Örgüt yapımızda büyük sıkıntılarımız var. Parti içinde üyeler aktif ve pasif olarak ikiye ayrılmalı. Partinin yolunu bilmeyen üyelerimiz var. Bu insanlar sadece seçimlerde oy kullanıyorlar. Parti için gece gündüz çalışıp, bu işe dava olarak bakan arkadaşlarımızla sadece seçimden seçime oy kullanan bu kişilerin oyları ne yazık ki bir tutuluyor. Farklılığın ortaya çıkması lazım.

    İl başkanı olacak ismin; güç dengelerine önem vermemesi, tarafsız ve yenilikçi olması gerekiyor" ifadelerini kullandı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.