|   | 
  • “Türk demokrasisine çağ atlattık. Darbe defterini bir daha açılmamak


     “Türk demokrasisine çağ atlattık. Darbe defterini bir daha açılmamak
    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Pensilvanya'daki melunun takiye, hile, yalan dolanla büyük bir gizlilik içinden büyüttüğü ahtapotun kollarını kestik. 80’in üzerinde firari elebaşını ülkemize getirdik. Yargıya teslim ettik. O gece ülkemizde ihanet eden son FETÖ'cü hain de hesap verene kadar bu mücadeleyi hukuk içinde kararlılıkla devam ettireceğiz" dedi.

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Buluşması'nın gerçekleştirildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki törene katıldı. Törene Erdoğan'ın yanı sıra eşi Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Hulusi AKar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, eski Başbakan Tansu Çiller, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyanet İşleri Bakanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve yüz binlerce vatandaş katıldı. 
    81 vilayette anma töreni düzenlendiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "15 Temmuz gecesi FETÖ'cü alçakların karşısında kanlarıyla destan yazan, ezanımıza, bayrağımıza sahip çıkan tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bugün hem derin bir kederi hem de büyük bir gururu aynı anda yüreğimizde hissediyoruz. Bir taraftan 251 vatandaşımızı bir gecede kaybetmenin hüznünü yaşarken, dünyada eşine az rastlanan bir direnişi imza atmanın gururunu yaşıyoruz. Ömrünün baharında gencecik fidanları toprağa vermenin acısını yaşarken, vatanımızı kurtarmanın onurunu hissediyoruz. Hiçbir zafer altın tepside sunulmaz. Fetih sancağı kolayca burca dikilmez. Bedel ödemeden hiçbir başarı elde edilemez . Tarihimiz boyunca kazandığımız zaferlerin gerisinde fedakarlık, azim, dirayet vardır. 15 Temmuz zaferimiz büyük bir fedakarlığın eseridir. Silah ve bomba seslerinin gecenin karanlığını böldüğün bir gecede Türk milletinin cesareti Çanakkale Ruhu'nun Kuvayi Milliye şuurunun halen diri olduğunu gösterdi. FETÖ'nün ölüm kusan silahları karşısında milletimiz canından, canından daha çok değer verdiği evlatların vazgeçmiştir. Vatanının namahrem eli değmesine müsaade etmemiştir. Bu millet vücudunu siper etti. F-16'lara helikopterler, tankların altına yattı. Yılmadı usanmadı" dedi. 



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.