|   | 
  • "Türk-Kürt kardeşliğini bozacak eylemler yanlış"


    Kayseri Barosu Başkanı Fevzi Konaç, Türk ? Kürt kardeşliğini bozmaya yönelik eylemlerin doğru olmadığını söyledi.

     
    Kayseri Barosu Başkanı Fevzi Konaç, Türk ? Kürt kardeşliğini bozmaya yönelik eylemlerin doğru olmadığını söyledi. Asıl terörün dağlarda olduğunu vurgulayan Konaç, ?Biz şehirlerde kardeşliğimizi bozacak Kürt komşumuza, doğuya giden otobüse ve işyeri sahiplerine saldırarak ancak teröristin istediği manzaraları veririz.? dedi.

    7 Haziran seçimleri sonrası tırmanan terör olayları, bütün il ve ilçelerde protesto ediliyor. Eylemler sırasında doğu plakalı otobüslerin taşlanması, işadamlarının işyerini yakılması ve parti binalarına saldırılması tehlikeli boyutlara ulaştı. Sağduyu çağrısında bulunan Kayseri Barosu Başkanı Fevzi Konaç, Türk ve Kürtlerin bin yılı aşkın süredir bu topraklarda barış içinde yaşadığını anımsattı. Bu kardeşliği bozmaya çalışanların Türkiye üzerinde bir operasyon gerçekleştirmeye çalıştığını vurgulayan Konaç, asıl tehlikenin dağlardaki PKK olduğunu söyledi. Konaç şunları söyledi: ?Dolayısıyla biz şehirlerde kardeşliğimizi bozacak Kürt komşumuza, doğuya giden otobüse ve işyeri sahiplerine saldırarak ancak teröristin istediği manzaraları veririz. Asıl olması gereken sokaklarda demokratik tepkimizi verirken hukukun içinde kalarak kardeşliğimizi kimsenin bozamayacağına dair dik bir duruş sergilemektir. Bir kısım tahriklere kapılarak terörün de istediği manzaraları şehirlere, sokaklara taşımak hiç arzu etmediğimiz hareketlerdir."

    Son derece hassas olmalıyız
    Baro Başkanı Konaç, toplumun önde gelenlerinin et ve tırnak olmuş Türk-Kürt kardeşliğini ayırmaya çalışanların asla bunu başaramayacağına dair mesajlar vermesi gerektiğini kaydetti. Konaç,

     ?Dolayısıyla toplum önderleri, siyasi parti başkanları ve demokratik eylemlere katılan meslek örgütleri ve ocakların son derece hassas olması gerekiyor. Kendilerine iltifat edenlere aklıselim hareket etmeyi, itidali, ölçüleri kaçırdığımız takdirde asıl teröre giden kargaşanın doğacağını telkin etmeliler. Türk Kürt kardeştir ve bu kıyamete kadar devam edecektir? dedi. 

    İç çatışma endişesi taşımadığını da belirten Konaç, ?Terör bundan beslenmek bu korkulardan hareket ederek topluma korku salmak arzusu içinde olabilir. Bu tehlike her zaman zihin arkasında vardır. 30-35 yıldır dağdaki teröristle mücadelemiz olmuştur fakat, sokakta Türk ve Kürt asla bu oyuna gelmemiştir. İnşallah bundan sonra da gelmeyecektir? diye konuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.