|   | 
  • "Ukrayna'ya verilen Silahlar, Ordu İçin Tehdit Oluşturuyor"


    Almanya’da ana muhalefetteki CDU/CSU'nun oluşturduğu Hıristiyan Birlik fraksiyonundan Dr. Johann David Wadephul, Kiev'e yapılan büyük ölçekli silah tedariki nedeniyle Alman ordusunun savaşta iki günden fazla dayanamayacağını belirtti.

    Wadephul, Ukrayna'ya yapılan silah sevkiyatının Alman ordusunu ağır bir mühimmat sıkıntısına soktuğunu ve ana birliklerin sadece iki gün dayanabileceğini ifade etti.

     

    Ayrıca, Alman ordusunun savaşa hazır bir güce dönüştürme sürecinin yavaş ilerlediğini ve bu durumun Savunma Bakanı Boris Pistorius'un sorumluluğunda olduğunu vurguladı. Wadephul, Rusya'nın Batı'nın Ukrayna'ya yaptığı silah sevkiyatlarına karşı çıktığını ve bu durumun olumsuz sonuçlara yol açabileceğini söyledi.

     

    Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise Batı'nın Ukrayna'ya silah pompalamasının Rusya-Ukrayna görüşmelerine olumsuz etki edeceğini belirtmişti.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.