|   | 
  • ÜNİVERSİTE SINAVLARINA TİYATRO İLE HAZIRLANIYORLAR


     ÜNİVERSİTE SINAVLARINA TİYATRO İLE HAZIRLANIYORLAR
    YELKENOĞLU LİSELERİ TÜRK EDEBİYATINI TİYATRO İLE ÖĞRETİYOR

     

    Kayseri Özel Mustafa Yelkenoğlu Liseleri'nin öğrencileri, derslerde öğrendikleri edebiyatla ilgili konuları tiyatro salonunda gerçekleştirdikleri gösterilerle kalıcı hale getiriyorlar.
    Özellikle üniversite sınavında sorulan edebiyat sorularına daha iyi cevap verebilmek ve Türk edebiyatını yakından inceleyebilmek amacıyla okulda her sınıf bir tiyatro hazırlıyor. Bu bağlamda 11 D sınıfı öğrencileri Türk edebiyatının ilk tiyatro eseri olan "Şair Evlenmesi"ni okul bünyesinde yer alan Sefure Boydak Kültür Merkezi?nde sahneye koydu.

    Davetlilerin yanı sıra son sınıf öğrencilerinin de büyük bir ilgiyle izlediği tiyatro gösterisi yaklaşık yüz yıl öncesine ait iki nostalji şarkıyla başladı. Ardından sahneye gelen öğrenciler Tanzimat edebiyatıyla birlikte başlayan Batılılaşma sürecini oyunun bütünlüğü içerisinde ortaya koydular.
     
    Tiyatroda rol alan Özgen Keklik, Merve Gümüşçü, Büşra Katartaş, Göksenin Ünal, Merve Özkarafakı, Merve Nur Yavuz, Hatice Dilbaz, İrem Koçoğlu, Ayşenur Silay, Elif Sarar, Ahsen Acer, Merve Hasilik, Zikra Bozkurt, Sema Ertürk ve Ceyda İlgen performanslarıyla usta oyuncuları aratmazken, izleyicilerden de büyük alkış topladılar.

    Öğrencilerden Sema Ertürk; ?Öğretmenlerimiz bizlere edebiyatımızın dönemleriyle ilgili teorik olarak bilgi aktarıyorlar, biz de bu bilgileri o döneme ait bir tiyatro ya da gösterilerle kalıcı hale getiriyoruz, bu vesileyle hem sanatsal bir faaliyetin içerisinde bulunuyoruz hem de üniversite sınavına yönelik bilgileri kalıcı hale getiriyoruz.? şeklinde konuştu.

    Gerçekleştirilen bu güzel faaliyetlerden dolayı edebiyat zümresine teşekkür eden Yelkenoğlu Liseleri Müdürü Halil Yıldız ise:? Her ay farklı bir etkinlikle hem öğrencilerimizin hem de velilerimizin huzuruna çıkıyoruz, bu tür sanatsal faaliyetlerimiz önümüzdeki günlerde de devam edecek.? dedi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.