|   | 
  • Vatandaş soğukta otobüs beklemeyecek


     Vatandaş soğukta otobüs beklemeyecek
    Tekirdağ’da vatandaşlara otobüs beklerken kış aylarında yağmur, kar ve soğuklardan, yaz aylarında ise bunaltıcı sıcaklardan korunmak için klimalı otobüs durağı hizmete sunuldu.

    Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi ekipleri tarafından ilki halkın yoğun olarak kullandığı Cumhuriyet Meydanı durağına yerleştirilen klimalı durak, vatandaşlar tarafından büyük beğeni alırken, hizmete girmesiyle birlikte ilgi odağı oldu. Vatandaşlar soğuk günlerde durağa girip ısınacak, yaz aylarında ise serinleyecek.
    Durakta otobüs bekleyen Zeynep Akyol, yapılan bu çalışmanın çok iyi olduğunu belirterek, “Hayırlısıyla kullansınlar, herkes kullansın. Buraya gelsinler otursunlar. Bu soğuk havalarda buraya gelip oturacaklar ne güzel işte” dedi. 
    Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ise, “Bu durak örnek bir durak ve bu çalışma Trakya’da ilk kez yapılıyor. Toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşlarımız yazın sıcaklarında da kışın soğuklarında da otobüs beklerken rahat edecek. Şehrimize hayırlı olmasını dilerim” ifadelerine yer verdi.

    Engelli vatandaşların kullanımına uygun tasarlandı
    Cumhuriyet Meydanı'nda hizmete giren klimalı durağın etrafı tamamen camdan oluşurken, içerisinde oturma alanı, ayakta/engelli bekleme alanı, klima ve bilgilendirme panosu bulunuyor. Klimalı durak ayrıca engelli vatandaşların kullanımına uygunluğuna göre tasarlanmasıyla dikkat çekiyor.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.