|   | 
  • "Yaz tatilinde mutlaka staj yapın"


    Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi'ndeki programa konuk olan ünlü psikolog Prof. Dr. Acar Baltaş, başarı ve mutluluğun sırlarını paylaştı.

    Baltaş: "Üniversitedeyken aktif olmalısınız, etkinliklere katılmalısınız, yaz tatillerinde mutlaka staj yapmalısınız ki iş görüşmelerinde anlatacak hikayeniz olsun. Diplomanızı ikinci planda bırakacak işler yapın. Motivasyona çok takılmayın, motivasyon dış etkilere bağlıdır" dedi.
     
     
    Baltaş, konuşmasında başarı ve mutluluğun tanımlarını ortaya koyarken; haz, iyi hayat ve anlamlı hayat yaşamanın dengesi kurulduğunda mutluluğun yakalanabileceğinden bahsetti. Baltaş, "Her gün yaptığımız küçük şeyleri, düzenli ve özenli yaptığımızda başarı gerçekleşir. Ne olursa olsun insan kendisini başarılı saymalı. Başarılı olmak için yetkin olduğumuz işi tutkuyla ve karşılaşacak zorluklarla karşı yılmadan yapmak gerekir" dedi.
     
     
    Öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Prof. Dr. Acar Baltaş, "Geleceğiniz bugünden şekilleniyor, diplomanızı aldıktan sonra asıl hayatınız başlıyor. Üniversitedeyken aktif olmalısınız, etkinliklere katılmalısınız, yaz tatillerinde mutlaka staj yapmalısınız ki iş görüşmelerinde anlatacak hikayeniz olsun. Diplomanızı ikinci planda bırakacak işler yapın. Motivasyona çok takılmayın, motivasyon dış etkilere bağlıdır. Önemli olan kendi potansiyel konfor alanınızın dışına çıkmaktır" dedi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.