|   | 
  • 'Yeni Anayasa için referanduma gidilecek'


    'Yeni Anayasa için referanduma gidilecek'
    AK Parti İstanbul Milletvekili ve MKYK üyesi Prof. Dr. Burhan Kuzu, "Biz içinde başkanlık modeli olan yeni bir anayasayı mutlaka referanduma götürmek istiyoruz. Biz referandumsuz rakamı bulsak bile mutlaka halkın görüşünü almak isteriz" dedi.

    Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), Ak Parti İstanbul Milletvekili ve MKYK üyesi Prof. Dr. Burhan Kuzu’ya fahri doktora unvanı verdi. Tören öncesi basın mensuplarına açıklama yapan Kuzu, “Yeni Anayasa için mutlaka referanduma gidilecek, millete söz verdik” dedi.
     
    Kuzu, “Bizim bir anayasa hazırlığımız var. Birkaç ay içinde bu anayasa hazırlığı tamamlanır diye düşünüyoruz. Ardından bunu tartışmaya açacağız. Komisyondan geçince de genel kurula getireceğiz. Bu konuda sayı sorunumuz var. 316 vekilimiz var. 14 vekilin tamamlanması gerekir. Gizli oylamada muhalefetten destek gelir mi gelmez mi ya da bizden fire olur mu bilmiyoruz. Oradan geçerse referandum gözükür. Ancak oradan geçmezse millete verdiğimiz sözü yapmış oluruz. Referandum için meclisten geçmesi gerekir. Anayasa yapmak için yeni bir seçim çalışmamız ise yok. Biz içinde başkanlık modeli olan yeni bir anayasayı mutlaka referanduma götürmek istiyoruz. Biz referandumsuz rakamı bulsak bile mutlaka halkın görüşünü almak isteriz” dedi.
     
    Başkanlık Sistemi hakında da bilgi veren Kuzu, “Hiçbir sistem bizim babamızın oğlu, halamızın torunu değil. Bunu şu yüzden söylüyorum. Başkanlık sistemini kendisi için istiyor falan deniyor. Eskiden Özal için söylerlerdi şimdi Tayyip Bey için söylüyorlar. Bu laf çok basit kalıyor. İnsanlar bunu mezara mı götürecek? Adam zaten Cumhurbaşkanı olmuş. Meseleyi sığ bir alana çekip orada boğmak doğru değil” dedi.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.