|   | 
  • ?YETKİ MÜRAACATLARIMIZ BAŞLADI?


    ?YETKİ MÜRAACATLARIMIZ BAŞLADI?
    Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Halil Özdemir, yeni çıkan taşeron yasasıyla ilgili, Hizmet-İş Sendikası?nda yetki müracaatlarının devam ettiğini söyledi.

     Hizmet - İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Halil Özdemir,  yaptığı açıklamada 2014 yılında çıkan taşeron yasasının detaylarını açıkladı. Hizmet - İş Sendikası ve Kamu - İş Sendikasında yetki müracaatlarının başladığını söyleyen Özdemir, taşeronda şirketlerin bu sendikalara yetki vermesi gerektiğini belirtti. Başvurmadıkları takdirde, toplu sözleşmelerden doğan fiyat artışını taşeron firmanın ödeyeceğini ifade eden Özdemir, başvuru yapıldığında ise de fiyat artışını taşeron çalıştıran kurum veya şirketin ödeyeceğini belirtti. Özdemir, ?Ben bütün arkadaşları sendikamıza üye olmaya bekliyorum. Yetki müracatlarımız başladı. En kısa zamanda yetkiler çıkacak.Taşeron firmaya yazı geldiği andan 6 gün içerisinde iki sendikadan birine yetki vermesi gerekiyor.yetki vermediği taktirde tüm artışlar taşeron firma tarafından karşılanmak zorundadır. Eğer yetki verilirse artışları iş verenler karşılıyor? dedi. Özdemir Ayrıca, ?Önceden böyle bir sıkıntı vardı. İhale yapıldıktan sonra toplu iş sözleşmesi yapılsa bile ihale şartlarına göre ek ücret verilemiyordu. Artık bu devre dışı kaldı. Kamu İş Verenler Sendikasının yapmış olduğu toplu iş sözleşmesini Belediyeler, resmi kurumlar, hastaneler, teşoron firmaya aradaki farkı ödeyecek?şeklinde konuştu.
    ?TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNE ARTIK ENGEL YOK?
    Toplu iş sözleşmesi yapılması konusunda artık hiçbir engel kalmadığını söyleyen Özdemir,? 2014 yılının 9. Ayında taşeron yasası çıktı. Taşeron yasasıyla ilgili bazı haklar elde edildi. Birçok gelişme kaydedildi. Bu gelişmeler neticesinde teşeronda çalışan arkadaşlara toplu iş sözleşmesi yapma hakkı doğdu Buna göre taşeronda çalışan arkadaşlarımıza toplu iş sözleşmesi yapılmasında hiçbir engel kalmadı. Toplu iş sözleşmesini Kamu İş Verenler Sendikası ve Hizmet - İş Sendikası beraber yürütecek. Taşeron firma iki sendikadan birine yetki veriyor. Yapılan toplu iş sözleşmesinde sendikaların verdiği hakları ihale yapışmış olsa bile iş verenler karşılamak zorunda. Onlarda işçilere ödeyecek. Onun için artık ücret artışı rahatlıkla yapılabilecek. Bunun yanı sıra ihale sözleşmeleri Kamu İş Veren Sendikasının yaptığı sözleşmeler ile aynı bağlantılı olacak. Yani toplu iş sözleşmesi ihale süresini aşamayacak.İhaleler 2015 yılı itibariyle 3 yıllık olacak. Toplu iş sözleşmeleri de ihale bitim süresine kadar olacak.Toplu iş sözleşmesi bundan sonra taşeron firmaların hepsinde yapılabilecek.maaşlarında ücret yapılabilecek.Bu başarılar Hizmet - İş Sendikasının başarısı sonucu elde edilmiştir? dedi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.