|   | 
  • 1 kişinin öldüğü 2 kişinin yaralandığı kaza sanığına 18 bin TL ceza


    1 kişinin öldüğü 2 kişinin yaralandığı kaza sanığına 18 bin TL ceza
    Kayseri’nin Develi İlçesinde hastaneye giden Bilal Çavdarlı’nın (70) ölümüne oğlu Mustafa ve eşi Sultan Çavdarlı’nın da yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan Mikail G. (55) önce 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ardından cezası para cezasına çevrilerek 18 bin 200 TL ceza verildi.

     
     
     
    Kaza, Kasım 2018’de Develi İlçesi Hadibey Caddesi’nde meydana geldi. Babası Bilal Çavdarlı’nın rahatsızlanması sonucu hastaneye doğru yola çıkan Mustafa Çavdarlı yönetimindeki otomobil ile Mikail G. yönetimindeki kamyonet çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle yol kenarında park halinde olan araçlara da çarpan otomobilde bulunan Bilal Çavdarlı hayatını kaybederken, eşi Sultan ve oğlu Mustafa Çavdarlı ise yaralandı. Kaza sonrası gözaltına alınan ve tutuksuz yargılanmak üzere salıverilen Mikail G. hakkında ‘Taksirle ölüme veya yaralanmaya’ sebep olma suçundan dava açıldı.
     
     
     
    Kayseri 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasında tutuksuz sanık Mikail G. ile kazada yaralanan Sultan ve Mustafa Çavdarlı ile araçları hasar gören sürücüler hazır bulundu. Suçsuz olduğunu öne süren sanık, “Yola çıktım. Karşıdaki aracın dörtlüsü yanmıyordu. Çok süratli bir şekilde geliyordu. Aracımın sağ ön tarına çarptı ve savrularak diğer araçlara da çarptı. Suçsuzum. Beraatımı istiyorum” diye konuştu.
     
     
     
    Kazada eşini kaybeden ve şikayetçi olduğunu belirten Sultan Çavdarlı ise, “Bilal hastaydı. Sanıkla çarpıştık. Sonrasını hatırlamıyorum. Eşim vefat etti. Oğlum ve ben de yaralandık. Mağdurum. Oğlum çalışmıyor. Şikayetçiyim “ dedi. 
     
     
     
    Araçları hasar gören sürücüler ise şikayetçi olmadıklarını söyledi.
     
     
     
    Mahkeme heyeti, sanık Mikail G.’yi, ‘Taksirle ölüme veya yaralanmaya sebep olma’ suçundan önce 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Heyet, daha sonra sanığın cezasını para cezasına çevirerek, 18 bin 200 TL para cezası verdi. Mahkeme, sanığın ehliyetine de 1 yıl 3 ay el konulmasına hükmetti.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.