|   | 
  • 112 YAŞINDAKİ DÖNE NİNE, TORUNUNUN TORUNUNU GÖRDÜ


    112 YAŞINDAKİ DÖNE NİNE, TORUNUNUN TORUNUNU GÖRDÜ
    Hakan Can Şahin / Ufuk Kocaeren - Kayseri'nin İncesu ilçesinde yaşayan 7 çocuk annesi Döne Karaçavuş (112), bir asrı aşan ömründe, 20 torun ve 24 torun çocuğu ile 2 torununun torununu gördü.

     Hakan Can Şahin / Ufuk Kocaeren - Kayseri'nin İncesu ilçesinde yaşayan 7 çocuk annesi Döne Karaçavuş (112), bir asrı aşan ömründe, 20 torun ve 24 torun çocuğu ile 2 torununun torununu gördü.

    Karaçavuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşi Hacı Bekir Karaçavuş'un 1988 yılında vefat ettiğini söyledi. 6 çocuğunu evlendirdiğini belirten Karaçavuş, bedensel engelli ve bekar olan en küçük oğlu Ahmet Karaçavuş'un yanında hayatını sürdürdüğünü ifade etti.

    Sağlığının yerinde olduğunu, beslenmesine özen gösterdiğini anlatan Karaçavuş, "Herhangi bir sağlık sorunum yok. Uzun yaşamım boyunca bir kez beyin ameliyatı geçirdim. Geçimimizi hayvancılıkla sağladığımız için et ve süt ürünlerini çok severim. Yumurtayı bol yerim, yemek ayırt etmem. Özelikle yoğurt ve peyniri kahvaltıda soframdan eksik etmem" dedi.

    -Atatürk'ü gördü-

    Döne Karaçavuş, ilçeden trenle geçen Atatürk'ü görme onuruna eriştiğini de belirterek, "Atatürk'ün trenle ilçeden geçeceği haberi üzerine babamla istasyonu gitmiştik. Tren yaklaşınca babam, 'Bak kızım, işte Mustafa Kemal Atatürk şu adam' dedi. Çok heyecanlanmıştım. O anımı hiç unutamıyorum" diye konuştu.

    Yaşlı kadının 58 yaşındaki oğlu Ali Karaçavuş da annesinin nüfus cüzdanına göre doğum tarihinin 1901 olduğunu söyledi. Birkaç ay önce kardeşi Ümmügülsüm'ün kan kanseri hastalığı nedeniyle 68 yaşında vefat ettiğini belirten Karaçavuş, 7 çocuk sahibi annesinin 20 torun ve 24 torun çocuğu ile 2 torunun torununu gördüğünü kaydetti.

    Annesinin yaklaşık 5 yıl önce beyninden ameliyat edildiğini anlatan Karaçavuş, "Ameliyatın ardından annem bir süre konuşma zorluğu yaşadı. Şimdi sağlık durumu iyi. Bazen onu doktora götürdüğümde, doktor 'Ne istiyorsun bu kadından' diyor. Ben de 'yürüyemiyor, hasta' diyorum. Doktor da '112 yaşındaki kadın yürüse ne olacak, yürümese ne olacak- Durumu yaşına göre çok iyi" deyip espri yapıyor. Annem kendi ihtiyaçlarını giderebiliyor" diye konuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.