|   | 
  • 2 BİN 900 METREDE TATBİKAT


    2 BİN 900 METREDE TATBİKAT
    19. Erciyes Zirve tırmanışı ve Süt Donduran Kampı kapsamında, 11. Bölge Kayseri UMKE?ye bağlı Nevşehir ve Niğde UMKE ekiplerinin de katıldığı yaz kampında, Erciyes dağı?nda 2 bin 900 metre yükseklikte tatbikat gerçekleştirildi.

     Erciyes Dağı?nın 2 bin 700 metre yüksekliğinde bulunan Süt Donduran Yaylası?nda gerçekleştirilen ve 3 gün süren kampta, ekiplerin birbirlerini tanıması, Sarı göl ve buzullara mukavemet yürüyüşleri, dağcılık eğitimleri ve hasta yaralı taşıma teknikleri eğitimi verildi.
    Kamp sırasında, ekiplerin reaksiyonlarını ölçmek için gerçekleştirilen tatbikatta, ekipler tarafından gerçek zannedilen ve 2 bin 900 metre yükseklikte düşen bir dağcıya müdahale edildi.
    UMKE ve AFAD timlerinin müdahale ettiği olayda, yaralıya ulaşan timler, yaralıyı spinboard ile sabitleyerek 2 bin 900 metreden 2 bin 800 metreye kadar elde taşıdı. Yaralı, hazır bekletilen ambulansa teslim edilerek hastaneye sevki sağlandı.
    Kamp sonunda eğitime katılan ekiplere katılım belgesi verildi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.