|   | 
  • 2 hentbolcunun hayatını kaybettiği kazada sürücüye 30 bin TL ceza


    2 hentbolcunun hayatını kaybettiği kazada sürücüye 30 bin TL ceza
    Kayseri’de Adıyaman Belediyesi Hentbol Takımı’nı taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu 2 sporcunun hayatını kaybettiği, 10 kişinin yaralandığı kaza ile ilgili görülen dava sonuçlandı. ‘Taksirle ölüme ve yaralamaya neden olma’ suçundan tutuklu yargılanan 44 yaşındaki şoför 24 taksitle 30 bin 400 TL para cezasına çarptırılarak, tahliye oldu.

    Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanık İ.Ü. Adıyaman E Tipi Kapalı Cezaevi’nden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile hazır edildi.
     
     
    20 yıldır Adıyaman Belediyesi’nde kamu personeli olduğunu söyleyen sanık İ.Ü. yaşanan kazayı şöyle anlattı: “Adıyaman Belediyespor hentbol takımını Kayseri’ye götürmek için yola çıktık. Seyir halinde yavaş yavaş ilerliyorduk. Rampayı çıktıktan sonra yokuş aşağı indim. Yağış devam ediyor, yollar kaygandı. Tedbirli şekilde inerken motor freni kullanıyordum. Viraja girdiğim için direksiyonda çok büyük sarsıntı oldu. Direksiyonun sertleştiğini hissettim. Ön lastiğin patladığını düşündüm, araç sürekli sağa çekiliyordu. Direksiyon hakimiyetini sağlamak için ayak freni yapmak zorunda kaldım. Aracın sol arka tarafı kaydı. Daha sonra araç sol yana yattı, sürüklenmeye başladı. Aracın ön camından vatandaşlar girerek bizleri kurtardı. Takdir sizin.”
     
     
    Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanığa ‘taksirle ölüme ve yaralamaya neden olma’ suçundan 24 ay taksitle ödenmek üzere 30 bin 400 TL para cezası verdi. 1 yıl süreyle ehliyetine el konulan tutuklu sanık, tahliye oldu.
     
     
    OLAY
    Şubat 2016’da Adıyaman Belediyesi Hentbol Takımı’nı taşıyan İ.Ü. idaresindeki 02 LC 387 plakalı minibüs, Kayseri-Sivas karayolunda sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu karşı şeride geçerek takla atmıştı. Kazada 21 yaşındaki Ahmet Öztürk ile Ebu Sadık Ünlü hayatını kaybederken, 10 kişi ise yaralanmıştı.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.