|   | 
  • 2 KAYINBİRADERİNİ ÖLDÜRMEKTEN YARGILANAN SANIĞA 2 MÜEBBET


    2 KAYINBİRADERİNİ ÖLDÜRMEKTEN YARGILANAN SANIĞA 2 MÜEBBET
    Kayseri'de, geçen yıl 26 Ekim'de, tartıştığı kayınbiraderleri 39 yaşındaki Mehmet ile 33 yaşındaki Yakup Güneşdoğdu'yu minibüsün içinde tabancayla başlarından vurarak öldüren 36 yaşındaki Burhan Albayrak, tutuklu yargılandığı mahkemece 2 kez ömürboyu hapis cezasına çarptırıldı.

     Kayseri'de, geçen yıl 26 Ekim'de, tartıştığı kayınbiraderleri 39 yaşındaki Mehmet ile 33 yaşındaki Yakup Güneşdoğdu'yu minibüsün içinde tabancayla başlarından vurarak öldüren 36 yaşındaki Burhan Albayrak, tutuklu yargılandığı mahkemece 2 kez ömürboyu hapis cezasına çarptırıldı.

    26 Ekim 2012 tarihinde, merkez Melikgazi İlçesi, Esenyurt Mahallesi Dumlupınar Caddesi Ful Sokak'taki arsada park halindeki 42 EB 543 plakalı mavi renkli minibüs içinde 2 kişinin hareketsiz yattığını görenler polisi aradı. Gelen polisler, biri minibüsün önünde, diğeri arka koltukta 2 kişinin kanlar içindeki cesedini buldu. İçi elma kasalarıyla dolu minibüste öldürülen 2 kişinin Mehmet Güneşdoğdu ile kardeşi Yakup Güneşdoğdu olduğu belirlendi. Araştırma başlatan polis, Burhan Albayrak'ı kayınbiraderleri öldürdüğü gerekçesiyle gözaltına aldı. Cinayetleri işlediğini itiraf eden Albayrak, çıkarıldığı mahkemece de tutuklandı.

    Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada, son savunmasını yapan tutuklu sanık Burhan Albayrak, cinayeti kendini savunmak için işlediğini iddia ederek şunları söyledi:

    "Eşim Ayşegül'den boşanmak istiyordum. Kayınbiraderlerim beni bu kararımdan vazgeçirmek için beni tabancayla tehdit etti. Minibüse binip Develi İlçesi'nden Kayseri'ye geldik. Esenyurt Mahallesi'nde Mehmet silahını bana doğrulttu. Ben de kendimi korumak için önce havaya, daha sonra Mehmet'e, en son olarak da direksiyondaki Yakup'a ateş ettim. Korktuğum için kendimi korumak için ateş ettim. Çok pişmanım" dedi. Burhan Albayrak, olaydan sonra Develi'ye gidip eşi Ayşegül'ü de öldürüp daha sonra intihar etmeyi düşündüğünü ancak eşine kıyamadığını anlattı.

    Duruşmaya müdahil olarak katılan Burhan Albayrak'ın kayınpederi Arif Güneşdoğdu ise damadının yalan söylediğini belirterek, "Benim ölen iki oğlumda da silah yoktu. Burhan'ı yuvasını yıkmaması için ikna etmeye çalışıyorlardı. Oğlumu vuran Burhan'a idam cezası verin" diye konuştu.

    Ölen Güneşdoğdu kardeşlerin avukatı Uğur Altun da sanığın 'tasarlayarak adam öldürmek' suçundan cezalandırılmasını isteyerek, "Sanık 'Havaya ateş ettim' diyor. Minibüsün tavanında mermi izi yok. Sanık yalan söylüyor" diye konuştu.

    Mahkeme heyeti, 'kasten adam öldürmek' suçundan yargılanan Burhan Albayrak'a 2 kez ömürboyu hapis, 'ruhsatsız silah kullanmak'tan 2 yıl 6 ay hapis, ölen Mehmet Güneşdoğdu'nun yanındaki 6 bin lirayı alma suçundan da 5 yıl 1 ay hapis cezaları verdi. 



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.