|   | 
  • 2013 Yılında 3 Milyon Fidan Dikildi


    2013 Yılında 3 Milyon Fidan Dikildi
    21 Mart Dünya Ormancılık Günü, 22 Mart Dünya Su Günü ve 23 Mart Dünya Meteoroloji Günü nedeniyle Atatürk anıtına çelenk konularak, vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı. Ardından da Vali Orhan Düzgün makamında ziyaret edildi. Ziyarette konuşan Vali Düzgün, ?2013 yılında sanırım 3 milyonun üzerinde yeni fidan dikildi. 2014 yılında da inşallah daha fazlasını hedefliyoruz? dedi.


    Düzenlenen etkinlikte Atatürk anıtına çelenk konuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Meteoroloji Bölge Müdürlüğü tarafından meteoroloji balonu uçuruldu. Daha sonra vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı. Tören alanında açıklama yapan Kayseri Orman Bölge Müdürü Ahmet Kara, ?Dünya nüfusunun hızla artması, küresel ekonominin dünya üzerinde genişlemesi sonucu tabii kaynaklar üzerinde baskılar her gün biraz daha artmaktadır. 21 Mart hem ormanın, hem de baharın bayramıdır. Yeni gün anlamına gelen Nevruz adını taşıyan bahar bayramı güneşli günler ve kuş sesleri getirerek bizi canlandırır, mutlu eder? diye konuştu.

    Yapılan konuşmanın ardından Vali Orhan Düzgün makamında ziyaret edildi. Ziyarette konuşan Vali Düzgün, ?Bütün teşkilatımızın gününü tebrik ediyorum. Tabi ormanlar varlığı ile bizleri gururlandıran yokluğu ile üzen şeyler. Aslında onların önemini en çok olmadığı zaman fark ediyoruz. Belki içinde yaşarken var olan yerlerde çok farkında olmuyoruz ama tabi hayatın bir parçası. Aslında hayatımızı düzenleyen, hayatımızı şekle sokan varlıklar. Onun için hayatın her döneminde insanların ağaca ve ormana ihtiyacı olmuştur. Tabi son yıllarda orman varlığımızın arttırılması yönünde ciddi çalışmalar oldu. 2013 yılında sanırım 3 milyonun üzerinde yeni fidan dikildi. 2014 yılında da inşallah daha fazlasını hedefliyoruz. Bu konuda gayret gösteren orman teşkilatımızın değerli mensuplarına teşekkür ediyorum? şeklinde konuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.