|   | 
  • 2014 yılının Kayseri turizmine ilk yatırımı Develi'den


    2014 yılının Kayseri turizmine ilk yatırımı Develi'den
    Kayseri'nin Develi ilçesinde Sultan Sazlığı Milli Parkı Soysallı Pınarları günübirlik kullanım alanı ihalesi yapıldı.

    Kayseri İl Özel İdaresi Çevre Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanlığı tarafından, Develi İlçesi Sultan Sazlığı Milli Parkı Soysallı pınarları günübirlik kullanım alanı projesinin ihalesi 780 bin liraya yapıldı.

    24 bin 523 hektarlık alanın kuzeyindeki Sultan Sazlığı alanını besleyen en önemli su kaynaklarından birisi olan Soysallı Büğleyen Pınarları, Sultan Sazlığının önemli giriş kapılarından birisi olarak biliniyor.

    Proje ihalesi sonrasında AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Durukan, Belediye Başkanı Recep Özkan, İl Genel Meclis üyeleri, köy muhtarı ve vatandaşlar Soysalı Pınarları bölgesini gezerek çalışma yapılacak alanı gezdi.

    Develi Belediye Başkanı Recep Özkan, 2005 yılından beri ilçe kaymakamlıkları, Milli Parklar yetkilileri ve köy muhtarları ile birlikte işin takipçisi olduklarını belirterek, şunları söyledi:

    "Soysallı Gölü birlik kullanım alanının Kayseri, Kapadokya   ve bölge turizmine katkısının önemine dikkat çekmek istiyorum. Alanda, kır lokantası, 15 adet kamelya, mescit, wc, otopark, çevre ihata arazi tanzimi, 2 adet ahşap köprü, 2 adet çeşme, 1 adet satış büfesi, 1 adet ahşap iskele ve menfezlerin bulunuyor. Su kenarına doğal kayalar dizilecek. İşin süresi yer tesliminden itibaren 160 takvim günüdür. Yapılan ihaleye göre 2014 yılı haziran ayında Soysallı Pınarları Günübirlik Kullanım Alanı halkımızın hizmetine girmek suretiyle bölgedeki turizm hareketliliğine katkı  sağlamasını bekliyoruz."

    Soysallı pınarlarının Kapadokya, Erciyes Master Planı ile Aladağlar arasındaki Sultan Sazlığı Milli Parkının kuzey giriş köprüsü olma görevini üstlenmesini  beklediklerini belirten Özkan, Sultan Sazlığını botlarla gezmek isteyenler için önemli bir kapı olacağını DETOK projesine de bu proje ile başlanmış olunduğunu ifade etti.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.