|   | 
  • 24 Ayar Kayısı


    24 Ayar Kayısı
    Bu yıl mevsimlerin farklılık göstermesiyle birlikte yurdun birçok yerinde kuraklığın yaşanması ve mevsim dışı don ve ayazlar meyve ağaçlarındaki çiçekleri vurdu.

     Bundan en çok etkilenen ağaçlardan biride kayısıydı. Kayısı ağaçlarının don vurması ve kuru kayısının piyasada az olması, kuru kayısı fiyatlarının patlamasına sebep oldu. Çiçeklerin kurumasıyla birlikte ağaçlarda verimlilik yüzde seksen düştü. Bu yüzden birçok ağaç bu yıl meyve veremedi. Kayısı toptancıları ve satıcı esnaf da fiyatları kat kat artırdı. Kilosu 3 liradan satılan kayısı 15 lira oldu. Kimi yerde 10 liradan başlayan fiyatlar 50 liraya kadar çıktı. Ramazan ayında en çok tüketilen hoşaf da kayısının pahalı olmasından dolayı yapılamıyor.

     

    İşletme sahibi Ahmet Turan Ertunç kayısı ağaçlarını soğuk vurduğu için kuru kayısı fiyatlarının arttığını söyledi.

    ?Kayısı 30 Mart seçimlerinde o gün o gece soğuk aldı, çiçekleri tüm kavruldu bitti, bu sene Malatya?da dahi kayısı yok, Öyle olunca özellikle Anadolu bölgesinde, Karadeniz bölgesinde, Doğu?ya kadar bütün ağaçları soğuk aldı yüksek olan yerlerde biraz kayısı var şu an eskileri satıyoruz, bundan dolayı kayısının fiyatları çok arttı, normalde 8 liraya sattığımız kayısının fiyatı şu anda 15-16 liraya çıktı, geçen yılın para etmeyen kayısıları bu yıl para ediyor. Vatandaş muakkak bir şekilde alıyor az alıyor 2 kilo almıyorsa 1 kilo alıyor, 750 gram alıyor bir şekilde alıp ihtiyacını giderecek?dedi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.