|   | 
  • 28 Şubat Zalimleri Dışarı Çıkarken Mağdurları İçeri Atılıyor


    28 Şubat Zalimleri Dışarı Çıkarken Mağdurları İçeri Atılıyor
    Mazlumder Kayseri Şubesi Başkanı Ahmet Taş, 28 Şubat döneminin zalimleri hakkında dava açılsa da tek tek salıverilirken, 28 Şubat mağduru olan birisinin 16 yıl sonra cezaevine gönderilmesinin doğru olmadığını açıkladı.

     Ahmet Taş, 28 Şubat post modern darbe döneminin 16?ıncı yılında darbe sanıkları salıverilirken mağdurlara cezaevi yolları göründüğünü hatırlatarak, şunları söyledi: ?Bir yıldır devam eden, darbecilerin şovuna ve komediye dönüşen 28 Şubat sanıklarının yargılanmalarında, darbeyi yapan ve her türlü hukuku çiğneyerek binlerce insana zulmeden darbe sanıkları yargılandıkları mahkemelerce bir bir salıverilmeye devam ediliyor. Hala hapislerde ömür çürüten dönemin mahkumlarına yenileri de eklenmeye devam ediyor. Son olarak 28 Şubat darbe döneminde Malatyalılar davasında yargılanarak ceza almadan beraat eden araştırmacı yazar Ramazan Kayan?ın kardeşi Nurettin Kayan'ın, ağabeyi Ramazan Kayan?ı 28 Şubat döneminde evinde misafir ettiği için çarptırıldığı 3 yıl 9 aylık hapis cezasının Yargıtay'da onaylanması sonucu darbeden 16 yıl sonra cezaevine girmek zorunda kaldı.?

    Mahkemenin kararının büyük bir hukuk skandalı olduğunu düşündüklerini anlatan Taş, ?Adalet Bakanlığı ve TBMM?yi, acilen yapacağı hukuki düzenlemelerle halen haksız ve hukuksuz yargılamalarla ceza evlerinde ömür tüketen 28 Şubat mağdurlarının mağduriyetlerinin ortadan kaldırması için göreve davet ediyoruz.? dedi. 



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.