|   | 
  • 3 bin TL'lik asgari ücreti kimler alacak?


    3 bin TL'lik asgari ücreti kimler alacak?
    Ak Parti'nin yeniden tek başına iktidar olmasının ardından seçim vaatleri gündemden düşmüyor.


    Ak Parti'nin yeniden tek başına iktidar olmasının ardından seçim vaatleri gündemden düşmüyor.

    Hükümet asgari ücretin bin 300 lira olması için aralık ayında Asgari Ücret Tespit Komisyonu'na teklif verecek. Asgari ücret işin tehlikesine göre değişecek. Teklifte madenler gibi tehlikeli işlerde çalışanların ücretleri de ikiye katlanacak. Bakanlık tarafından tespit edilecek asgari ücretin 2 bin 600 TL olması bekleniyor. Aylık primlerle birlikte bu tutar 3 bin liraya ulaşacak. Asgari ücret her yıl aralık ayında toplanan, hükümet, işveren ve işçi temsilcilerinin bulunduğu Asgari Ücret Komisyonu tarafından belirlenecek.

    Ali Babacan asgari ücretin kaç lira olacağına komisyonun karar verdiğini ve hükümet olarak komisyona sadece teklifte bulunabileceklerini söylemişti. Asıl merak edilen soru Ak Parti komisyona sadece teklif mi sunacak..? Yoksa asgari ücretin artırılması için vergi indirimleri yapıp işveren ve işçi temsilcileriyle orta yolumu bulacak?




    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.