|   | 
  • 4 ŞUBAT DÜNYA KANSER GÜNÜ


    4 ŞUBAT DÜNYA KANSER GÜNÜ
    AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, "Kanserle mücadelede tüm insanlık mesuldür" dedi.

     AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, "Kanserle mücadelede tüm insanlık mesuldür" dedi.

    Öksüzkaya, 4 Şubat Dünya Kanser Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Öksüzkaya mesajında, dünyada 2030 yılında 20 milyon yeni kanser vakası ve 12 milyon ölüm beklendiğini, kanserle mücadele için tüm insanlığın gayret etmesi gerektiğini bildirdi.

    Mesajında, "Kanser dünyada ve ülkemizde sebebi bilinen ölümler sıralamasında kalp ve damar hastalıklarından sonra ikinci sırada yer almaktadır" diyen Öksüzkaya, "Kanserin, hastalık yükü, öldürücülüğü ve artış eğilimiyle hem dünya hem de Türkiye için bir halk sağlığı konusu ve problemi olduğunu, bunun önlemini almak ve kanserle mücadele etmek tüm insanlığın görevi ve mesuliyetidir. Özellikle Ulusal Kanser Kontrol Programlarının başarılı olabilmesi için eğitim çalışmaları her ülke için gereklidir. Bu konuda Halkın bilinçlendirilmesi ve kanser vakalarının erken evrelerde yakalanmasına yönelik tarama programları, kanserle mücadelede oldukça önemlidir" ifadelerini kullandı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.