|   | 
  • 50 Yıldır Yaptığı Sanatı Ömrünün Sonuna Kadar Yaşatacak


    50 Yıldır Yaptığı Sanatı Ömrünün Sonuna Kadar Yaşatacak
    Kayserili 62 yaşındaki İsmail Altay küçük yaşlarda başladığı resim sanatını ömrünün sonuna kadar devam ettirerek yeni nesillere aktarıyor.

    Kayserili 62 yaşındaki İsmail Altay küçük yaşlarda başladığı resim sanatını ömrünün sonuna kadar devam ettirerek yeni nesillere aktarıyor.

    İsmail Altay ilkokul yıllarında resim yapmaya bir tutkuyla başlamış. Hiç eğitim almadan kendi çabasıyla öğrendiği resim yapma sanatını 50 yıldır devam ettiriyor. Altay birçok işle meşgul olması hatta 5 yılda Amarat belediye başkanlığı yaptığı zamanlarda bile bu sanatı hiç bırakmamış. İşleri yoğun olsa da bu sanattan bir türlü ayrılamamış. Emekli olunca her şeyden elini ayağını çektikten sonrada bütün zamanını resim yapmaya ayırmış. Resim sanatçısı eskiden evinde yaptığı tabloları şimdi ise Büyükşehir belediyesinin verdiği 7 metre kare atölyesinde Hunat Hatun kültür merkezinde yapıyor. Resimlerini genellikle köyünün fotoğraflarını çekerek tuale aktarıyor.

    Resme ilgisinin ilkokul yıllarında başladığını söyleyen İsmail Altay boş oturmayı ve kahvelere takılmayı sevmediğini ve yeni nesillere öğretme açısından ömrünün sonuna kadar resim yapacağını belirtti.

    ?Emekli oluncaya kadar pek zaman ayıramadığım bu resim sanatına ilkokul yıllarından beri ilgi duyarak başladım. Bu sanat sevdiğim uğraştığım, bir şeydi, zaman zaman amatörce evde çalışıyordum sonra geliştirerek yıllarca hayat arkadaşım oldu. Emekli olduktan sonrada kahvelerde oyun bitmiyor, kahvede geçirdiğim zamanda üzülüyordum. Kendimi bu sanata vererek yeni nesillerin öğrenmesi için ömrümün sonuna kadar devam ettirmeye karar verdim. Artık sabahleyin kalkınca uğraşacağım bir şey olduğu için çok mutluyum, severekte yaptığım için ayrı bir şey iddiamda yok tabi amatörce ama zamanımın neyle geçtiğini bilmiş olmak beni mutlu ediyor. Yaptığı resimlerinde kendi köyünün doğa manzaralarından faydalanıyorum. Kızılırmak vadisinde bulunan köyümüzden çektiğim fotoğraflardan yararlanarak onları tuale aktarmaya çalışırım, portreler yapıyorum hepsi doğal gözümüzle gördüğümüz tabiat manzaraları. Şu anda çok zamanım var, ellerim titreyinceye kadar, gözlerim renkleri ayıramayacak duruma gelinceye kadar resimden kopmayı düşünmüyorum, resmi seviyorum bu bende bir tutku oluşturdu? dedi.

    Ressam İsmail Altay yetenekleri konusunda geçlere tavsiyelerde bulunarak bir sanatla uğraşmalarını önerdi.

    ?Tavsiyem Allah herkese bir yetenek vermiştir. Müziktir, şiirdir, edebiyattır, resimdir, tiyatrodur mutlaka yeteneği olan arkadaşlarımız var. Ben özellikle gençlere bir sanatla uğraşmalarını tavsiye ediyorum. Yeteneklerine zaman ayırsınlar boş durmasınlar bir sanatla uğraştıklarında zamanla kendilerinin de geliştiklerini görecekler. Tablolarımın hiç birinden ayrılmak istemiyorum çalışmalarımın hepsini çok seviyorum, hediye ediyorum ama satıyorum da buda bana bir katkı oluyor bütçeme, elimi de rahatlatıyor. Yani yapacağınız sanat eserinden katkıda sağlamış oluyorsunuz? dedi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.