|   | 
  • 65 yaşındaki komşusunu ampul yüzünden bıçakladı


    65 yaşındaki komşusunu ampul yüzünden bıçakladı
    Kayseri'de oturdukları binada ampul takma meselesi yüzünden çıkan kavgada 65 yaşındaki komşusunu “Seni bu binaya asacağım” diyerek balta ile tehdit eden ve bıçakla yaralayan 61 yaşındaki sanığa 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

    Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanık D.K. (61) ve avukatlar hazır bulunurken, mağdur/sanık M.K. (65) ise duruşmaya katılmadı.

     

    Cumhuriyet savcısının mütalaasında, iddia edilen olay şöyle anlatıldı:

     

    "M.K. bina yöneticisi iken, bina sakini D.K. ile binaya ampul takma meselesi yüzünden tartışma çıktı. O günden sonra sürekli aralarında husumet bulunan ikili bina içerisinde karşılaştı. Birbirlerine karşılıklı hakaret eden şahıslardan iddiaya göre D.K., komşusu M.K'ye bodrum kattan aldığı balta ile 'Bana bak lan, seni bu binaya asacağım' dedi. Araya giren komşular kavgayı önledi. İki komşu daha sonra yeniden binada karşılaştı. Camiden gelen M.K. ile D.K. yine karşılıklı birbirlerine hakaret etti. D.K. yanında getirdiği bıçak ile M.K.'yi burnundan ve karnından bıçakladı. M.K. tutuklandı."

     

    Savcı, sanık M.K.'nin 'kasten öldürmeye teşebbüs' ve 'silahla tehdit' suçlarından cezalandırılmasını talep etti.

     

    61 yaşındaki tutuklu sanık M.K. mahkemede sorgu ve savunmasında, "Keşke böyle bir olay yaşanmasaydı. Ben bu suçu ağır tahrik altında işledim. Kendimi korumak için yaptım. Ben suçsuzum. Yüce adaletinize sığınıyorum. Bu olaya kadar karakol yüzü dahi görmedim. Binlerce kez pişmanım." diye konuştu.

     

    Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanık D.K.'ye 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi. D.K.'ye ayrıca 'silahla tehdit' suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezası veren mahkeme, hükmün açıklanmasını geri bırakarak, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. 




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.