|   | 
  • 7 ayda 254 şehit


    7 ayda 254 şehit
    Dün Cizre ve Sur’da iki asker PKK’lı teröristlerce şehit edildi. Çözüm sürecinin bitirildiği 7 Haziran seçimlerinden bu yana toprağa verdiğimiz asker ve polis sayısı 254’e ulaştı.

    Çözüm sürecinin rafa kaldırıldığı 7 Haziran seçimlerinden bu yana aralarında iki yarbay, iki binbaşı, iki yüzbaşı, üç başkomiserin bulunduğu 254 güvenlik görevlisi Şehit düştü. 2012 yılında 157, 2011’de ise 114 Polis ve Asker şehit edilmişti. Süreç başlamadan önceki yıllarda bile bu denli artmayan şehit sayısı bilançonun ağırlığını ortaya koyuyor.

     

    Güvenlik Stratejileri Araştırma Merkezi Başkanı Ercan Taştekin, süreci terör örgütünün çatışmaya hazırlıkla değerlendirdiğini, devletimizin ise hazırlıksız yakalanması sebebiyle çok şehit verildiğini ifade etti. AK Parti’nin hazırladığı rapora göre de Güneydoğu’daki çatışmalardan 220 bin kişi etkilendi, 93 bin kişi göç etti.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.