|   | 
  • 80 yaşındaki Fatma Erköse evinin Türk Eğitim Vakfı'na bağışladı


    80 yaşındaki Fatma Erköse evinin Türk Eğitim Vakfı'na bağışladı
    Kayseri’de yaşayan 80 yaşındaki Fatma Erköse eşiyle birlikte karar vererek sahip oldukları tek evlerini yıllar önce Türk Eğitim Vakfına(TEV) bağışladılar.

    Okumayı çok sevdikleri için evlerini Türk Eğitim Vakfına bağışladıklarını dile getiren Fatma Erköse, “Evi bağışladığım için pişman değilim, bir tane daha evim olsa onu da bağışlardım” dedi. 

     

    Türk Eğitim Vakfı Kayseri Şubesi Yürütme Kurulu Başkanı Akın Bayrak, “Türk Eğitim Vakfının esas itibariyle kaynakları hayırsever bağışçılarımızın bağışlarıyla oluşur. Bu memlekette servetinin tamamını TEV’e bağışlamış insanlar vardır. Bu bağışçılarımızın sayısı yaklaşık bin 100 civarındadır. Yani bin 100 kişi malını, mülkünü TEV’e bağışlamıştır. Kayseri’de de bağışçılarımız bulunmaktadır. Fatma Erköse’nin oturduğu tek evi vardı ve bu evi de eşiyle birlikte TEV’e bağışladılar. Böyle gönlü yüce insanların bağışlarıyla çok sayıda öğrenci burs alma imkanına sahip oluyor” diye konuştu.


    Yardımsever Fatma Erköse ise “Eşimi kaybedeli dört sene oldu. Eşim evi bağışladıktan bir sene sonra vefat etti. Bizim çocuğumuz olmadı. Eşimde, bende okumayı ve okuyanları severdik. Eşim orta ikiden sonra okumamış. Evimizi öğrencilere bağışlayalım diye düşündük. Türk Eğitim Vakfını araştırdık. Evimizi bu vakfa bağışladık. Evi bağışlamak eşimle ortak kararımızdı” şeklinde konuştu.

     

    Bağış yaptıklarından dolayı memnun olduklarını vurgulayan Erköse, "Türk Eğitim Vakfı da bana yardım ediyor. Bir tane daha evim olsa onu da bağışlarım. Eşim öğrencileri çok severdi. Onları eve getirip yemek yedirirdi, onlara yardım ederdi. Yeğenim Ankara’da öğretmen okulunda okudu. O zamanlarda maaşımız bile yoktu. Ama eşim mektuba para koyup yollardı. O öğrencileri benden daha çok severdi. Bende elimden geldiğince yardım yaptım. Türk Eğitim Vakfını yeğenim araştırdı. İstanbul’dan müdür gönderdiler. Akıl sağlığımızın yerinde olup olmadığına bakmak için bizi alıp doktora götürdüler. Şimdi okuyanlara burs gibi arada yardım ediyorum. Üç öğrenciye yardım veriyorum. Evi bağışladığımızda çevremizden iyi tepkiler aldık. Komşular, herkes memnun oldu. Türk Eğitim Vakfı eşimin cenazesinde bizimle çok ilgilendiler. Her şeyi onlar yaptı. Hastalandığımda vakfa telefon ediyorum hemen yardımıma geliyorlar, benimle ilgileniyorlar” ifadelerinde bulundu.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.