|   | 
  • AB DESTEĞİ İLE TRAFİK KAZALARINA MÜDAHALE EĞİTİMİ


    AB DESTEĞİ İLE TRAFİK KAZALARINA MÜDAHALE EĞİTİMİ
    Kayseri Emniyet Müdürlüğü tarafından 'Avrupa Birliği (AB) Ülkelerinde Trafik Kazalarına Müdahale Uygulamalarının İncelenmesi' konulu proje hazırlandı. Emniyet Müdürlüğü?nün projesi, AB?nin sağlayacağı 39 bin 192 Euro destekle hayata geçirilecek.

     Emniyet Müdürlüğü, trafik kazalarına müdahale eden trafik polislerinin, 112 Acil görevlileri ve itfaiye personelinin etkin olduğu ve görevini başarıyla yürüttüğü yerlerde, diğer ülkelere göre, daha donanımlı olmalarına karşın, görevlerini yerine getirirken bir takım sıkıntıların olduğunu dikkate alarak proje hazırladı. Bu eksikliğin en büyük nedeni olarak da teknik bilgi (araç, gereç ve uygulama şekilleri), personelin iş ahlakı, diğer kurumlar ile olan iş ilişkileri, çalışma esasları yetersizliği şeklinde belirledi. Göreve ilişkin teknik bilginin yeni sistemlerle geliştirilmesine ihtiyaç duyulduğu sonucuna varıldı. 

    Bu ihtiyaçlardan hareket eden Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından, 'AB Ülkelerinde Trafik Kazalarına Müdahale Uygulamalarının İncelenmesi' konulu proje hazırlandı. Proje, Avrupa Birliği Bakanlığı'na bağlı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'na, 2013 teklif çağrısı döneminde Leonardo da Vinci Avrupa Birliği Mesleki Eğitim Programı Hareketlilik (Mobility) Projeleri çerçevesinde sunuldu. Kabul edilen proje ile Avrupa Birliği üyesi ülkelerin trafik personeli, 112 Acil sağlık personeli ve kazalarda kurtarma çalışması yapan itfaiye personeline yönelik eğitim çalışmaları analiz edilerek Kayseri?de yapılan çalışmalara katkı sağlanacak. 

    Proje kapsamında, 16 Şubat-01 Mart 2014 tarihleri arasında Almanya Krefeld Polis Departmanı'na 12, 20 Nisan-03 Mayıs 2014 tarihleri arasında Hollanda Rotterdam Polis Departmanı'na yine 12 katılımcı ile toplam 14'er günlük iki ayrı akışla karşılıklı hazırlanan eğitim programı icra edilecek. Projeye, AB tarafından 39 bin Euro destek verilecek. 



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.