|   | 
  • ABD’de 'biftek pasaportu' dönemi


    ABD’de 'biftek pasaportu' dönemi
    ABD'nin Nebraska eyaleti valisi Pete Ricketts, et endüstrisini desteklemek ve et tüketimini teşvik etmek için "biftek pasaportu" uygulamasını başlatacaklarını duyurdu.

    Bill Gates ve Richard Branson gibi dolar milyarderlerinin halkı laboratuvarda üretilmiş sentetik et ürünlerini kullanmaları çağrısına eleştiri geldi. ABD'nin Nebraska eyaleti valisi Pete Ricketts, et tüketimini teşvik etmek için ‘biftek pasaportu’ uygulamasını başlatacaklarını açıkladı.Ricketts yaptığı açıklamada, Nebraska Biftek Konseyi tarafından düzenlenen Nebraska Biftek Pasaportu uygulamasında et ürünleri satan 40 restoranın yer aldığını kaydetti. Vali Ricketts et endüstrisinin ortadan kaldırılmasının Nebraska için yıkım olacağını belirtti. 


    YAPAY ET PROJESİ 

    Küresel olarak onlarca firma, laboratuvarda yetiştirilen balık, sığır eti ve tavuğu üretmek için çalışmalara başladı. Bill Gates ve Richard Branson'ın destekçileri arasında olduğu ABD merkezli Memphis Meats gibi test çalışmalarını sürdüren firmalar, böylece Barclays'in 2029 yılına kadar 140 milyar dolar değerinde olabileceğini tahmin ettiği alternatif et pazarına girmeyi amaçlıyor.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.