|   | 
  • ABUR-CUBUR ASTIMI TETİKLİYOR


    ABUR-CUBUR ASTIMI TETİKLİYOR
    Alerji Uzmanı Prof. Dr. Yonca Tabak, astımlı her 10 çocuktan 8?inde reflü bulunduğuna dikkat çekti. Astımlı her 10 çocuktan 8?inde reflü bulunduğuna dikkat çeken Tabak, bunların çoğunun ?sessiz? reflü olduğunu ve tüketilen abur cuburlar ile astımı da tetiklediğini belirtti.

     Prof. Dr. Yonca Tabak, özellikle astım hastalarının yaz aylarını nasıl geçirmeleri ve tatil alanlarının nasıl olması gerektiğini anlattı. ?Halı kaplı otel odaları ve klorlu havuzlar astımı tetikliyor.? diyen Tabak, "Tatil yeri seçiminde erken rezervasyon imkanları, bütçeye uygunluk, konfor, denize ve şehir merkezine uzaklık gibi etkenler ön planda olurken, sağlık konusu geri planda kalıyor. Astımlı kişilerin, özellikle de astımlı çocukların yaz tatillerini sorunsuz geçirebilmeleri için dikkat etmeleri gereken konular var." dedi. 

    Prof. Dr. Tabak, kısa süreliğine de olsa evimiz olarak kullanacağımız konaklama alanları, tatilin başrol oyuncusu olduğunu aktararak, şu uyarılarda bulundu: ?Bu yüzden en dikkat edilmesi gereken konunun, bu alanların seçimi olduğunu belirten Tabak, ?Özellikle astımlı çocukların %90?ının ev tozuna karşı alerjisi var. Tozun da en çok halıda biriktiğini göz önünde bulundurursak, konaklama yapılacak mekanın halı kaplı olmamasına özen gösterilmeli.? 

    Yaz aylarında serinlemenin en doğal yolu olan suyla temasta da dikkatli olunmasının gerekliliğine değinen Prof. Dr. Yonca Tabak, astımlı kişilerin havuza mesafeli olmasının önemli olduğunu söylüyor. Tabak, "Havuz temizliğinde kullanılan yüksek miktardaki klor, sıcak havada buharlaşarak solunum sistemine ulaşıyor. Bu da vücutta kimyasal bir ürünün solunmasına benzer etki oluşturuyor. Deniz suyunun ise sinüsleri temizleme ve burnu açma özelliği bulunuyor. Astımlı kişiler için deniz suyunun daha sağlıklı oluyor." bilgilerini verdi. 

    Astımlı her 10 çocuktan 8?inde reflü bulunduğuna dikkat çeken Tabak, bunların çoğunun ?sessiz? reflü olduğunu ve tüketilen abur cuburlar ile astımı da tetiklediğini belirtiyor. Bu anlamda özellikle yaz aylarında tüketilen buzlu ve gazlı içeceğin yanı sıra, kızartma, ketçap, çikolata ve kakaolu gıdalardan da uzak durmanın çok doğru bir hareket olacağını söyleyen Prof. Dr. Yonca Tabak, yatmadan 2 saat önce meyve tüketimine son verilmesi gerektiğini aktarıyor.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.