|   | 
  • AEÜ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ'NDE ULTRASONLU BİYOPSİ TANI YÖNTEMİN


    AEÜ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ'NDE ULTRASONLU BİYOPSİ TANI YÖNTEMİN
    Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde biyopsi işlemlerinde kesin sonuca ulaşmak ve tedavi edilecek noktanın tam teşhisinin yapılabilmesi için ultrason eşliğinde biyopsi yapılıyor.

     Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde biyopsi işlemlerinde kesin sonuca ulaşmak ve tedavi edilecek noktanın tam teşhisinin yapılabilmesi için ultrason eşliğinde biyopsi yapılıyor.

    Konuyla ilgili açıklama yapan AEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Yetkiner; "Biyopsi çeşitli hastalıkların tanısı için kullanılan altın ve kesin standartlardan birisidir. Herhangi bir dokuda anormallik gördüğümüzde ve patolojik bir durum olduğunda dokunun tamamını veya bir kısmını alarak rahatsızlığın ne olduğunu anlayabiliyorduk. Tabi ki hastanemizde çeşitli biyopsi türleri uygulanmakta, biz bugüne kadar genellikle parçanın tümünü çıkarma, bir kısmını alma ve dönem dönemde iğne biyopsileri yapmaktaydık" dedi.

    Özellikle troid ve meme hastalıklarında iğne biyopsisini sıklıkla kullanmadıklarını kaydeden Yetkiner, "Yani şüphelenilen dokudan iğneyle parça alınıyordu. Fakat küçük kitlelerde veya elle hissedilemeyen durumlarda bunun ultrason eşliğinde alınması gerekiyordu. Son dönemlerde radyolojideki arkadaşlarımızın da özveri ve çabalarıyla birlikte ultrason eşliğinde biyopsi işlemini de son dönemlerde yapmaktayız. Ultrason cihazıyla kitle görülerek tam yerini tespit etme şansımız oluyor. Bu da tanı açısından kesin sonuçlara varmamızı sağlıyor. Biz bu tür hastalarda eğer elimizle hissederek kitlenin yerini tespit edemiyorsak hastaları Ankara ve Kayseri'ye yönlendiriyorduk. Radyolojideki arkadaşlarımızın üstün çaba ve gayretleriyle artık hastalarımızın çevre illere gitmesine gerek kalmadan bu işlemleri hastanemizde yapabiliyoruz" şeklinde konuştu. 



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.