|   | 
  • Ağabeyinin kimliğine fotoğraf yapıştırarak kart çıkaran sanığa hapis


    Ağabeyinin kimliğine fotoğraf yapıştırarak kart çıkaran sanığa   hapis
    Kayseri’de ağabeyi Hasan K.’nin (54) kaybettiği nüfus cüzdanına kendi fotoğrafını yapıştırarak, bir bankadan kredi kartı çıkardığı ve 3 bin 800 TL harcama yaptığı iddiasıyla Yusuf K. (50) hakkında 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

    Olay, 2013 yılında merkez Kocasinan ilçesinde meydana geldi. Kamyon şoförü Hasan K., eşiyle yaşadığı sorunlar nedeniyle annesi H.K. (83) ve işçi kardeşi Yusuf K.’nin birlikte yaşadığı eve geldi. Bir süre birlikte yaşayan Hasan K., nüfus  cüzdanını kaybetti. Banka, yapılan takip sonrası 2016 yılında Hasan K.’yi, arayarak, kredi  kartı borcu olduğunu söyledi. Adına kart çıkarıldığını öğrenen Hasan K., savcılığa giderek, şikayette bulundu. Soruşturma sonunda kardeşinin adına kart çıkardığını öğrenen Hasan K., şikayetçi oldu. Yusuf K., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, alt mahkemelerin görevsizlik kararı sonrası dosya geçen yıl Kayseri 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Yusuf K. hakkında, ‘Banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık’ suçundan  1 yıldan 5 yıla hapis cezası istemiyle dava açıldı.
    Kayseri 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada şikayetçi Hasan K. hazır bulunurken, tutuksuz yargılanan kardeşi Yusuf  K. ise duruşmaya katılmadı. Şikayetçi olduğunu ve zararının giderilmediğini söyleyen Hasan K., “Annemlerle yaşamaya başladığımda kimliğimi kaybettim. Banka beni arayınca adıma kredi kartı çıkarıldığını öğrendim. Kız kardeşim kimliğimi bulmuş, kimlikte benim adım yazıyormuş ancak fotoğraf Yusuf’a aitmiş. Adıma kredi kartı geldi. Bir süre kullanmadım. Ama, Adapazarı’nda arabam  arızalanınca kullanmak zorunda kaldım. Borcumu da ödedim. Sonra kardeşim kullanmış, bana itiraf etti. ‘Ödeyeceğim’ dedi. Ama ödemedi. Arabama haciz konuldu” diye konuştu.
    Duruşmada  şikayetçi ve sanık olan kardeşlerin anneleri olan H.K.’de tanık olarak dinlendi. Anne H.K., “Kart geldi. Ama, Yusuf’a kartı hiç vermedim. Kartı Hasan’a verdim. Hasan bizle hiç kalmadı. İkisi de benim oğlum” dedi. Mahkeme heyeti, sanık Yusuf K.’nin tutuksuzluk halinin devamına karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.