|   | 
  • AGD Kayseri Şubesi Mekke'nin Fethini Kutlayacak


    AGD Kayseri Şubesi Mekke'nin Fethini Kutlayacak
    Anadolu Gençlik Derneği Kayseri Şubesi, Mekke’nin fethinin 1385. yıl dönümünü kutlayacak.

    Anadolu Gençlik Derneği Kayseri Şube Başkanı Avukat Vacit KİP programla ilgili yaptığı açıklamada; Mekke’nin fethinin 1385. yıl dönümünü AGD olarak Türkiye genelinde 81 şubede yaklaşık 600 noktada kutlayacaklarını ifade ederek,
     
    “Fetih, bir beldenin ve o beldede yaşayan insanların dimağlarının İslam’a açılmasıdır. Fetih, küfrün karanlığının Kelam-ı Kadim’in berraklığı ile silinmesidir. Fetih, sonradan olma ilahlara reddiyedir. Fetih, insanların temel hak ve hürriyetlerini gasp eden zulüm düzeninin adil bir düzene geçen yolun açılmasıdır.” şeklinde konuştu.
     
    Fethin bir işgal olmadığının altını çizen Kip şöyle devam etti,  “Fetih, bir ırkın diğer bir ırkı tarumar etmesi değildir, bir bölge halkının diğer bir bölge halkını sömürmesi değildir. İnsanların inanç ve düşüncelerini zorla değiştirme değildir. Enerji kaynaklarını, yer altı ve yer üstü zenginliklerini ele geçirmek için savaşanlar, insanları imha etmek için savaşanlar bunu anlayamaz. Biz Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak, bu coğrafyanın harcının İslam olduğuna, bu toprakları bize yurt yapan anlayışın fetih ruhu olduğuna inanıyoruz. Tüm Kayseri halkını kültür emperyalizminin yanında değil, fetih ruhunun yanında durmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.
     
    AGD Şube Başkanı Av. Vacit KİP;  “31 Aralık Perşembe akşamı saat 19:00 da Stadyumun yanındaki Atatürk spor salonunda gerçekleştirilecek programda Kur’an-ı Kerim Ziyafeti, sevilen sanatçı Adem Karabey’in ezgileri ve Eğitimci yazar Ömer Arif Hocanın katılımcılara fetih ruhunu yaşatacak konuşmasının yanı sıra Siyer-i Nebi yarışması ödül töreni de yapılacak” dedi.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.