|   | 
  • Ağır Tonajlı Araçların Oluşturduğu Çukurlar Kaza Sebebi Olabilir


    Ağır Tonajlı Araçların Oluşturduğu Çukurlar Kaza Sebebi Olabilir
    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü, bayramda tatile çıkacaklar için uyarılarda bulundu.

     Özellikle kendi araçlarıyla yola çıkacak olanların birçok konuda dikkatli olması istenirken, ağır tonajlı araçların yollarda oluşturduğu iz görünümündeki çukurların kazaya sebebiyet verebileceği belirtildi. Çukurların, araç sürücüsüne direksiyon hakimiyetini kaybettirebileceği hatırlatılarak, hız limitlerine uyulması yönünde tavsiyede bulundu. 

    İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, 11 Ekim 2013 günü başlayacak olan Kurban bayramı tatili nedeniyle vatandaşların huzur ve güven içerisinde alışveriş yapmaları ve seyahat etmeleri amacıyla bazı trafik tedbirleri alındığını duyurdu. Aydın, alışveriş amaçlı şehrin yoğunluğunun oluştuğu bölgelerle, birçok şehre gitmek amacıyla geçiş güzergahında bulunan Kayseri bağlantılı karayollarında uygulamalar yapılacağını belirtti. 

    Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Kurban Bayramı tatili süresince yollarda yapılacak olan trafik kontrollerinde, alkol, aşırı hız, emniyet kemeri, hatalı sollama, yakın takip ve şerit ihlali gibi trafik kazalarının oluşumunda büyük rol oynayan kural dışı davranışların denetimlerine ağırlık verileceğini söyledi. Aydın, denetimlerden çok sürücülerin kurallara uymasının kazaların önlenmesinde en büyük etken olduğunu dile getirerek, araçlarıyla yola çıkacak sürücülerin neler yapmaları gerektiğiyle ilgili bilgiler verdi.

    Alınması gereken tedbirlerden bazıları ise şöyle; Arka koltuklardakiler de dahil olmak üzere araç içindekilerin tümüne emniyet kemerini taktırın. Araç kullanırken dikkatli ve hoşgörülü olun, yağışlı havalarda hızınızı azaltın, alkollü iken araç kullanmayın, acelecilikten kaçının, hız limitlerini aşmayın. Şehirlerarası yollarda her 150 kilometrede veya 1,5-2 saatte bir 10-15 dakika dinlenme molası verilmesi gerektiğini unutmayın. 

    Alkol, aşırı hız, hatalı sollama, yakın takip, şerit ihlali, kavşaklarda geçiş önceliğine uymama, kırmızı ışık ihlali ve uykusuz, yorgun dalgın araç kullanmanın kazaların başlıca sebebi olduğunu unutmayın. 

    Yağışlı günlerde yoldaki su birikintileri veya yağış dolayısıyla oluşabilecek çöküntüleri dikkate alarak araçlarınızın hızını azaltın. Aracınızın klasik bakımını ihmal etmeyin (fren, balata, çalışmayan silecek, korna, cam ısıtıcısı, kırık ayna, sinyaller). Yola çıkmadan lastik diş derinliklerini ve havalarını kontrol edin. 

    Klima ve havalandırma sisteminin çalıştığından emin olun. Araçta sıcak havanın yüz ve göğüs bölgesine değil cama doğru gelmesine dikkat edin. Sürekli kalorifer açık gitmeyin, aracınızı 30 dakika da bir havalandırın. Ağır yiyeceklerden, uyku getirebilecek ilaçlardan uzak durun.

    Tatil sebebiyle trafik artıyor ve uzun yol tecrübesi olmayan birçok sürücü şehirler arası yollara çıkıyor. Bunu unutmayın ve her an karşınızdaki veya yanınızdaki sürücünün hata yapabileceğini düşünerek aracınızı kullanın.

    12 yaşın altındaki çocukları boylarına ve kilolarına göre düzenlenmiş güvenlik koltuklarına oturtun, kucakta ve ön koltukta taşımayın. Araç içinde sabitlenmemiş bir şey bırakmayın. Parfüm, gözlük ve çakmaklara dikkat edin. 

    TIR, kamyon gibi ağır tonajlı araçların sık kullandığı yollarda lastiklerin yol açtığı izlere dikkat edin. (Bu tür yollarda ağır yükün asfaltı ezmesiyle oluşan iz görünümündeki çukurlar, direksiyon hakimiyetinin kaybolmasına neden olabilir.)



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.