|   | 
  • AGÜ’de Oryantasyon Günleri


    AGÜ’de Oryantasyon Günleri
    Oryantasyon günlerinde Abdullah Gül Üniversitesi’ne yeni katılan öğrencilere hem üniversite, hem de Kayseri tanıtılıyor.

    Oryantasyon günlerinde Abdullah Gül Üniversitesi’ne yeni katılan öğrencilere hem üniversite, hem de Kayseri tanıtılıyor. 
    Abdullah Gül Üniversitesi’ne (AGÜ) bu yıl katılan öğrenciler ile uluslararası öğrenciler için oryantasyon günleri düzenlendi.
    Öğrenci Dekanlığı tarafından organize edilen ve Sümer Kampüsü’nde başlayan oryantasyon günlerinde öğrencilere, üniversitenin misyonu, vizyonu ile akademik ve idari birimler tanıtılıyor.
    Oryantasyon günlerinde üniversiteye bu yıl katılan yeni öğrenciler ve uluslararası öğrencilerin hem birbirleriyle tanışıp kaynaşmalarını hem de öğretim elemanlarıyla tanışmalarını sağlamak amacıyla aralarında oyunlar, grup çalışmaları, akran rehberliği gibi etkinliklerin de yer aldığı çeşitli sosyal etkinlikler de gerçekleştiriliyor.
    Üniversitenin fakülte ve bölümlerinin tanıtımlarına da yer verilen oryantasyon günlerinde, öğrencilerin hem üniversiteye hem de Kayseri’ye kolay adapte olmaları amaçlanıyor.
    Öğrencilere ayrıca kulüpler, spor faaliyetleri, öğrenci köyü ve lisans yönetmeliği hakkında bilgiler de veriliyor.
    Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu da öğrencilerle biraraya gelerek, üniversitenin felsefesini, hedef ve amaçlarını anlatarak, AGÜ’de öğrenim görürken hangi nitelikleri elde edeceklerini, nasıl bir birey olarak yetişmeleri gerektiğini, iş dünyasının gençlerde aradığı nitelikleri anlattı.
    Artık günümüzde iş dünyasının mesleki yetkinlik ve akademik başarıların yanısıra güçlü iletişim becerisine sahip, takım çalışmasına uygun bireyler aradığını belirten Rektör Sabuncuoğlu, öğrencilerden bu konularda üniversite yaşamları boyunca kendilerini geliştirmelerini istedi.
    Prof. Dr. Sabuncuoğlu öğrencilere takım çalışması ve güçlü iletişim becerilerine sahip olmalarının yanısıra, mesleklerine tutkulu olmalarını da önerdi.
    Oryantasyon günleri, haftasonu düzenlenecek Kayseri şehir turu ve tanıtımı ile sona erecek.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.