|   | 
  • AK PARTİ KAYSERİ MİLLETVEKİLİ ÖKSÜZKAYA'NIN AÇIKLAMASI


    AK PARTİ KAYSERİ MİLLETVEKİLİ ÖKSÜZKAYA'NIN AÇIKLAMASI
    AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası'nda yapılan değişiklikler hakkında açıklamalarda bulundu.

     AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası'nda yapılan değişiklikler hakkında açıklamalarda bulundu.

    Öksüzkaya açıklamasında, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası'nda önemli değişiklikler olduğunu ve bu değişikliklerin kamuoyu tarafından bilinmesi gerektiğinin altını çizdi.

    Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü Ahmet Öksüzkaya, değişiklikleri şöyle sıraladı:

    "Kamuda çalışanlar emekliler için başvuru şartı kaldırıldı. Liseyi bitiren öğrencilere 120 gün Genel Sağlık Sigortası ödemeyecek. Gazilik ve şeref aylığı alan vatandaşlarımıza özel hastahanelerde tedavi imkanı sağlanacak. Kendi sigortalılığı bulunduğu halde ana-baba veya çocuğu üzerinden sağlık hizmetlerinden yararlanmış olanlara 2012 Ocak ayına kadar çıkarılan veya çıkarılacak sağlık harcamalarına ilişkin borçlar affedilecektir. Emekli olduktan sonra ticaret yapan veya şirket ortağı olan emeklilere sosyal güvenlik destek prim borcu çıkıyordu. Yeni düzenleme bu borcun faizini affederken ana parayı 36 aya kadar taksitlendirmesi amaçlanmıştır. Basın ve gazetecilik mesleğinde 13.6.1952 tarihli ve 5953 sayılı Kanuna tabi olarak çalışan sigortalılardan Basın Kartı Yönetmeliğine göre basın kartı sahibi olmak suretiyle çalışanların hizmet sürelerine eklenecek fiili hizmet zammı süreleri düzenlendi."dedi



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.